Elena Udrea, condamnată definitiv în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea, condamnată definitiv în dosarul „Gala Bute”

0
DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins astăzi contestația depusă de Elena Udrea, care a fost condamnată la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.


Decizia de luni este definitivă. ICCJ a respins contestația formulată de fostul ministru.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului”, scrie în decizia de luni.

Elena Udrea a fost judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute. Ea a părăsit ţara înainte de pronunţarea sentinţei și a fost prinsă în Bulgaria, lângă granița cu Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.