Expoziția Prototip/Fabricație digitală a studenților Universității Politehnica, la o nouă ediție

Expoziția Prototip/Fabricație digitală a studenților Universității Politehnica, la o nouă ediție

0
DISTRIBUIȚI

Devenită tradițională, expoziția Prototip/Fabricație digitală, organizată de Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, a revenit cu o nouă ediție. Aceasta e alcătuită din lucrările studenților de la specializarea Mobilier și Amenajări Interioare, anul III de studii, disciplina Luminotehnică, Design industrial și ale studenților masteranzi la programul „Tendinţe, materiale și tehnologii noi în arhitectura de interior”, anul I de studii, disciplina opțională Modelare 3D avansată și fabricație digitală.

Vernisajul expoziției a avut loc marți, 28 martie, în holul central al Bibliotecii UPT, reunind cele bune lucrări realizate de studenți, acestea urmând să fie expuse până în data de 4 aprilie 2023.

Proiectele prezentate reunesc trei tipuri de exerciții: La Luminotehnică, proiectarea și execuția la scara 1:1 a unor obiecte de iluminat; studenții au avut ca temă realizarea unui prototip de lampă de ambient, iar principala provocare a fost de a crea o poveste, fiecare lampă având un nume, un concept corelat cu acesta, astfel încât să transmită o atmosferă speficică temei alese; La Design industrial- proiectarea și execuția la scara 1:1 a unor ambalaje/ suporturi pentru diferite produse; tema a fost realizarea unui prototip pentru un ambalaj de transport al unei plante de mici dimensiuni, dar și a unei măști de ghiveci personalizate; Disciplina Modelare 3D avansată și fabricație digitală surprinde o colecție de produse specifice ambianței de interior – piese de mobilier, obiecte decorative sau funcționale, proiectate în CAD și realizate cu tehnologia de imprimare 3D prin intermediul echipamentelor disponibile la FAUT și la Biblioteca UPT.

Cadre didactice coordonatoare pentru cele trei secțiuni sunt: Ș.l.dr.arh.


Beatrice Lucaci, titular disciplina Luminotehnică, F.A.U.T.; Ș.l.dr.arh. Otilia Tudoran, titular disciplina Design industrial, F.A.U.T. și Ș.l.dr.arh. Andreea Anghel, titular disciplina Modelare 3D avansată și fabricație digitală, F.A.U.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.