Formația Ceitrei a lansat o piesă anti-război, cântată în original de Valeriu...

Formația Ceitrei a lansat o piesă anti-război, cântată în original de Valeriu Sterian, și pregătește un album de prelucrări ale unor melodii românești

0
DISTRIBUIȚI

Formația arădeană Ceitrei alcătuită din Ciprian Mateian (voce, chitară), Tiberiu Back (bass) și Sergiu Nădăban (tobe) a lansat recent un cover după piesa „Cântec“, din repertoriul regretatului muzician Valeriu Sterian, melodia apărând în varianta originală pe discul „Veac XX“ apărut în 1982. Formația pregătește pentru acest an un album discografic cu prelucrări după mai multe melodii autohtone.

„Ideea discului de coveruri românești vine din perioada pandemiei, atunci când am fost invitați să participăm cu o piesa din rock-ul românesc pentru proiectul «Rockul Carantinei, inițiat de Doru Ionescu și Gabi Pipai Andrieș la București. Am ales piesa grupului FFN – «Soare de-aș avea». Bineînțeles că această prelucrare va fi parte a discului și va fi înregistrată profesional la Arad. O altă piesă deja lansată ca single, e preluată din repertoriul folcloric al Maramureșului.


Ea se numește «După pui de moroșan» și am reorchestrat-o în stilul nostru caracteristic.
Cea mai nouă reorchestrare am făcut-o pe o baladă deosebită, puțin cunoscută publicului, ce aparține genialului artist Valeriu Sterian, plecat prea devreme în lumea celor drepți. Piesa se numește «Cântec», înregistrat de cantautor în 1982. Muzica și versurile ii aparțin. Am avut privilegiul să pun piciorul în home studioul unde a prins contur această piesă, însoțit de fiul lui Vali Sterian, Oliver. Videoclipul piesei e inspirat din vremurile de răstriște trăite la granița țării noastre, războiul din Ucraina. Piesa, împreună cu videoclipul, este un mesaj anti-razboi. Începând cu această baladă, l-am cooptat pentru acest proiect pe vechiul nostru prieten, revenit în Arad după mulți ani de periplu în străinătate, Adrian Alani. El este un muzician desăvârșit, cu o experiență covârșitoare în lumea muzicii. Aportul adus piesei este ușor de auzit. O altă piesă a lui Vali Sterian se află aproape de finalitate, numele ei fiind surpriză până la lansare. Sperăm ca discul să apară pe piața românească până în toamna acestui an“, a spus chitaristul și solistul trupei Ceitrei, Ciprian Mateian.

Trupa arădeană Ceitrei a luat naștere în luna februarie 2020 și a lansat anul trecut albumul de debut numit CI3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.