Formația The Schnitzels cântă în premieră la Timișoara: „Încercăm să facem cât...

Formația The Schnitzels cântă în premieră la Timișoara: „Încercăm să facem cât de multă gălăgie putem“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook The Schnitzels

Formația The Schnitzels se pregătește de primul concert care va avea loc la Timișoara, evenimentul urmând să se desfășoare vineri, 10 martie, de la ora 19, la Manufactura.

Conform descrierii oficiale The Schnitzels este un duo de gastro-punk și rock&roll format din Narcis Axinte – chitară/voce și Mr Jurjak – tobe. Trupa s-a format în vara anului 2021 și a susținut concerte în deschiderea unor trupe precum Coma, Oigăn, sau Luna Amară. Anul trecut, au cântat la festivalurile Femei Pe Mătăsari, Rocanotherworld, Southside Biker Fest, Danube Rock Sounds și Summer Well. Tot anul trecut, formația a lansat single-urile „Frica“ și „Minte Bolnavă“, care s-au bucurat de succes atât pe platformele de streaming cât și pe posturile de radio Rock FM și Radio Guerrilla, unde au avut și două apariții live. Pentru acest an The Schnitzels anunță lansarea albumul de debut intitulat Phantasmagore, iar în cele ce urmează chitaristul trupei Narcis Axinte ne-a acordat un mini – interviu despre The Schnitzels…

– Spune-mi câteva cuvinte despre voi, când și de ce s-a născut The Schnitzels? Ce aduceți nou?

– Proiectul a început în vara lui 2021 când eram amândoi la atelierul lui Jurjak unde erau niște instrumente (tobe, chitară și amplificator de chitară). Eu nu mai cântasem cu chitara de ceva vreme, la fel și Jurjak nu mai bătuse toba de ceva vreme. După două – trei jam-session-uri am tras concluzia că sună bine ce facem și că trebuie să facem un proiect din treaba asta. La scurt timp după a venit și numele. La un moment dat a venit Hefe de la Coma pe la atelier și ne-a ascultat, după care ne-a propus să cântam la ei în deschidere, lucru care ne-a motivat să ne apucăm mai serios de treabă.


Pe 16 Decembrie am avut primul concert în Expirat în deschidere la Coma și de atunci putem spune că a luat naștere oficial trupa The Schnitzels, o trupă de Rock and Roll și gastro-punk cu tente de heavy metal și funk. Influențele noastre muzicale sunt White Stripes, Jack White, Royal Blood, Rage Against The Machine. Momentan suntem singura trupă de doi inși de la noi din țară, care cântă pe stilul asta, live 100%. Încercăm să facem cât de multă gălăgie putem.

– Veți cânta pentru prima oară la Timișoara. Ce așteptări aveți de la acest concert? Cum vi se pare Timișoara pe plan muzical?

– Noi am fost de multe ori în Timișoara și cu celelalte proiecte și este unul din orașele noastre de suflet, în care venim mereu cu drag. Avem și mulți prieteni aici și tot de aici sunt și multe din trupele noastre preferate din România. Oricine a cântat vreodată la un instrument pe scenă știe deja despre Timișoara și impactul cultural pe care l-a avut și îl are pentru țara noastră, mai ales din punct de vedere muzical. Noi am pregătit un show plin de energie și rock and roll, multă gălăgie și voie bună. N-ați mai văzut așa ceva până acum, va garantăm! Așa că va așteptăm în Manufactura!

– Ce poți să-mi spui despre albumul vostru de debut?

– La capitolul compoziție, eu și cu Jurjak avem aproape 1000 de piese între noi așa că ne-a fost foarte ușor să facem destul de multe melodii destul de repede. Momentan avem de ales 13 piese din 28 compuse, ceea ce este mult mai greu decât pare pentru că ne plac toate. Suntem în procesul de înregistrare și planul este să îl lansăm în ultima parte a anului. Până atunci însă vom lansa 3 noi single-uri în viitorul apropiat. Urmăriți-ne pe platformele sociale… acolo vom posta update-uri constant atât despre viitoarele piese cât și următoarele concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.