Fostul primar Nicolae Robu și alți patru angajați ai Primăriei Timișoara, suspecți...

Fostul primar Nicolae Robu și alți patru angajați ai Primăriei Timișoara, suspecți într-un dosar DNA care vizează o „șmecherie” imobiliară

0
DISTRIBUIȚI

O autorizație de construire emisă prin încălcarea legii l-a adus în atenția procurorilor DNA pe fostul primar Nicolae Robu, alături de patru foști subordonați și de un arhitect.

Totul a început în 2018, când un timișorean a constatat că noua construcție de lângă casa sa de pe Strada Muncitorilor din cartierul Fratelia, care ar fi trebuit să fie un „duplex cu două unități locative și două SAD-uri” s-a transformat treptat într-o clădire imensă, cu opt apartamente. Timișoreanul s-a adresat funcționarilor primăriei, care s-au făcut că plouă, astfel că cetățeanul exasperat de ilegalitatea evidentă a mers în instanță, împreună cu o vecină.


Cei doi au obținut definitiv în instanță anularea autorizației de construire emisă prin încălcarea legii de funcționarii primăriei și în baza căreia investitorul imobiliar a ridicat clădirea în cauză. În cele din urmă, la finalul anului trecut, pe fir a intrat și DNA Timișoara, începând audierile.

Acum, procurorul DNA responsabil de caz a dispus efectuarea urmăririi penale față de șase suspecți, nume importante din fost administrație, oameni care și-au pus semnătura pe autorizația de construire care s-a dovedit a fi ilegală. Astfel, persoanele care au primit calitatea de suspecți sunt fostul primar Nicolae Robu, arhitectul-șef Sorin Ciurariu – acum în aceeași funcție la Primăria Arad, Simona Drăgoi – atunci secretar general interimar al primăriei, Gabriela Borcsi – atunci șef Serviciu Autorizări și Certificări în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Lucreția Croitoru – consilier la Urbanism în 2018.

A șasea persoană căreia procurorul DNA i-a atribuit calitatea de suspect este arhitectul Miron Șuteu, cel care a întocmit documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de construire și care acum este anchetat de procurorii anticorupție pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Întreg mecanismul a fost detaliat în trecut de renasterea.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.