Sorin Muntean, fostul șef al Poliției Timiș, condamnare definitivă la închisoare cu...

Sorin Muntean, fostul șef al Poliției Timiș, condamnare definitivă la închisoare cu executare. Ce pedepse au mai fost date în dosar

2
DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat astăzi sentința definitivă în dosarul de corupție în care a fost implicat Sorin Muntean, fostul șef al IPJ Timiș.

Vă reamintim că mai multe persoane, între care șeful Poliției Timiș, un avocat și un lider de clan țigănesc au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar de evaziune fiscală și corupție, iar acum exact doi ani, Curtea de Apel Timișoara i-a găsit pe toți vinovați de acuzațiile aduse și i-a condamnat la închisoare cu executare – fostul inspector șef Muntean la șase ani de închisoare, Pavel Dumitru – cinci ani de închisoare, Marin Bîlc – trei ani și șase luni de închisoare, Iulian Boț – șapte ani de închisoare.

Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dat astăzi sentințele definitive, pedepsele fiind ceva mai mici.


Astfel, Sorin Muntean a fost condamnat la patru ani si opt luni de închisoare cu executare, aceeași pedeapsă ca și liderul țiganilor din Lugoj, Iulian Boț, în timp ce avocatul Marin Bâlc a primit trei ani de închisoare cu executare. Pavel Dumitru, atunci Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a primit doi ani și 10 luni de închisoare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.