Grupare româno-sârbă, care a organizat zeci de transporturi de migranți, anihilată de...

Grupare româno-sârbă, care a organizat zeci de transporturi de migranți, anihilată de DIICOT după o operațiune fulger

1
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

O amplă rețea de traficanți de migranți, în care sunt implicați cetățeni români și sârbi, a fost destructurată de autorități. Astăzi, procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Caraș Severin, împreună cu polițiști de frontieră specializaţi în combaterea migraţiei ilegale din cadrul ITPF Timişoara au anunțat efectuarea a nu mai puțin de 29 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş şi Caraș-Severin în cauza care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

”În cauză s-a reținut că, în perioada octombrie 2021 – martie 2023, mai multe persoane, cetățeni români și sârbi, au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României și facilitarea șederii ilegale în România.


Membrii grupului infracțional, în mod coordonat, au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România și Serbia, pe raza județului Caraș-Severin. Ulterior migranții erau transportați pe raza județului Timiș, de unde erau predați altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest”, anunță autoritățile.

Grupurile de migranți erau formate din 7-15 persoane, constituite pe teritoriul Serbiei, de către cetățeni afro-asiatici sprijiniți de către cetățeni sârbi, care în schimbul unor sume cuprinse între 500-1000 euro de persoană, îi racolau (în special din centrele de refugiați din Serbia), în scopul trecerii frauduloase a frontierei cu România.

”Au fost interceptate și oprite un număr de 29 de transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupului infracţional, transporturi în care au fost identificaţi un număr de aproximativ 300 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană. Peste 25 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin”, se mai arată în raport.

La acțiune participă şi polițiști din cadrul SCCO Caraș-Severin si jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

1 COMENTARIU

  1. Trecerea frauduloasă a frontierei de stat și traficul de persoane sunt infracțiuni grave și pot duce la consecințe negative atât pentru migranți, cât și pentru societatea în ansamblu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.