Investiție nouă, de 80.000 de euro, în laboratoarele Universității Politehnica Timișoara

Investiție nouă, de 80.000 de euro, în laboratoarele Universității Politehnica Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

O nouă investiție de 80.000 de euro a fost anunțată în laboratoarele Universității Politehnica Timișoara.

În urmă cu exact un an au fost inaugurate trei laboratoare amenajate de Forvia Hella România la Universitatea Politehnica Timișoara, în valoare de 75.000 de euro, compania automotive revine cu o nouă investiție în unitatea de învățământ superior timișoreană, ca parte a programului de responsabilitate socială „Hella for Education”. Investiția din acest an, în valoare de 80.000 de euro, a presupus dotarea unuia dintre laboratoarele inaugurate în urmă cu un an, cel de Reverse Egineering și Prototipare Rapidă, de la Facultatea de Mecanică a UPT, cu noi echipamente de ultimă generație, folosite și în cadrul companiei, precum și amenajarea de la zero a două laboratoare noi de informatică, unul la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale și altul la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Investiția a presupus amenajarea unor spații pornind de la un design care propune armonie, culori calde, coloristică în notele naturii, obiecte de mobilier confortabile, dotare cu echipamente IT de bază pentru derularea unor cursuri hibrid, în condiții de confort pentru profesor și studenți, oferind astfel un spațiu plăcut, vesel, curat, în care să îți dorești să fii prezent. Modernizarea laboratoarelor a presupus o reamenajare completă, dotare cu mobilier, climatizare, echipamente care să permită transmiterea cursurilor online, table smart, camere web ultraperformante, proiectoare etc.

Studenții au fost îndemnați să-și desăvârșească pregătirea teoretică, având acces la cele mai noi tehnologii, reprezentanții HELLA prezentându-le acestora și o serie de oferte de internship sau summer practice.

La inaugurarea și prezentarea noilor laboartoare au participat, din partea FORVIA HELLA România, Gelu Murariu – director general, Nicoleta Tudor – director comunicare, Ciprian Tarnu – director HELLA Technical Center Timișoara, Sergiu Groapă – director dezvoltare în cadrul HELLA Special Original Equipment Timișoara, Rareș Tecsa – coordonator implementare proiect Laboratoare HELLA, Florin Mărăcineanu – dezvoltare concept design Laboratoare HELLA, iar din partea Universității Politehnica Timișoara conf.univ.dr.ing.


Florin Drăgan, rector, conf.univ.dr.ing. Virgil Stoica – decan Facultatea de Mecanică, prof.univ.dr.ing. Dan Lascu Florentin – decan Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, conf.univ.dr.ing. Adriana Albu – director Departament Automatică și Informatică Aplicată, Facultatea de Automatică și Calculatoare, ș.l.dr.ing. Cristian Cosma – Director Departament Ingineria Materialelor și Fabricației, Facultatea de Mecanică, Victoria Cociotă – director Departament Comunicare și Imagine.

Directorul general al FORVIA HELLA România, și el absolvent al Universității Politehnica Timișoara, la fel ca și alți 70% dintre angajați, a declarat în cadrul festivității de inaugurare: „Avem o relație specială cu Universitatea Politehnica Timișoara, mare parte din colegii mei, care sunt în zona tehnică a companiei vin de pe băncile acestor facultăți și ne străduim să contribuim la o experiență cât mai bună în procesul de învățare și de pregătire a generațiilor viitoare”.

„E normal, până la urmă, ei își doresc absolvenți cât mai buni, iar pe lângă investițiile proprii sau proiectele pe care le accesăm, fie că e vorba de proiecte la nivel național, fie că sunt proiecte locale sau regionale, pentru dotarea cu echipamente și pentru modernizarea anumitor spații, e bine că vin și companiile, cu echipamente cumva mai dedicate, mai specifice lor, fiindcă își doresc ca absolvenții noștri, în momentul în care finalizează studiile, să fie pregătiți pentru a lucra într-o anumită companie”, a declarat și rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.