A murit fotbalistul care a marcat cele mai multe goluri la o...

A murit fotbalistul care a marcat cele mai multe goluri la o ediție a Campionatului Mondial de Fotbal

0
DISTRIBUIȚI

Legendarul fotbalist francez Just Fontaine a murit la vârsta de 89 de ani. El rămâne deținătorul recordului pentru cele mai multe goluri marcate vreodată la o singură Cupă Mondială: a marcat de 13 ori în șase meciuri pentru Les Bleus la turneul din 1958.

Legenda fotbalului francez, Just Fontaine, a murit la vârsta de 89 de ani, potrivit gool.com.

Lumea fotbalului deplânge pierderea legendei Franței Just Fontaine, după ce familia sa a anunțat decesul acestuia la vârsta de 89 de ani.

Fontaine rămâne deținătorul recordului pentru cele mai multe goluri marcate vreodată la o singură Cupă Mondială.


Francezul a marcat de 13 ori în șase meciuri pentru Les Bleus la turneul din 1958.

Fostul atacant s-a născut la Marrakech, care pe atunci făcea parte din Marocul francez, și și-a început cariera la USM Casablanca, înainte de a evolua la Nice și apoi la Reims.

Fontaine a făcut parte dintr-o epocă de aur a succesului pentru Reims în anii 1950, câștigând două titluri de campion și Cupa Franței. De asemenea, a făcut parte din echipa Reims care a ajuns în finala Cupei Europene în 1959, pierzând cu 2-0 în fața lui Real Madrid la Stuttgart.

Fontaine a marcat 121 de goluri în șase sezoane pentru Reims și un total de 165 de goluri în 200 de meciuri în Ligue 1, înainte de a-și întrerupe cariera din cauza unei accidentări la picior, la vârsta de 28 de ani.

Fontaine a fost celebru și la nivel internațional, recordul său de 13 goluri la Cupa Mondială din 1958 nefiind încă bătut. Atunci Franța a ajuns în semifinale pentru prima dată în istoria sa.

Atacantul de la Reims și-a încheiat cariera internațională cu un record incredibil de 30 de goluri în 21 de meciuri, înainte de a se îndrepta spre o carieră de manager, care a inclus stagii la Franța, Luchon, Paris Saint-Germain, Toulouse și Maroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.