Legendara formație Celelalte Cuvinte lansează noul album cu un concert la Timișoara

Legendara formație Celelalte Cuvinte lansează noul album cu un concert la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Celelalte Cuvinte

Formația Celelalte Cuvinte a pronit într-un turneu de lansare a noului album, intitulat „Lumea asta”, concertul din Timișoara fiind un show complet nou, care va cuprinde cea mai mare parte a pieselor de pe noul disc de studio.

Albumul, lansat la casa de discuri Universal Music, propune o abordare nouă, dar care păstrează și amprenta clasică cu care Celelalte Cuvinte și-au obișnuit fanii. „Lumea asta” este disponibil din data de 17 martie pe toate serviciile de streaming, având și ediții limitate CD și vinil, pentru colecționari. Pe lângă piese de pe albumul „Lumea asta”, din concertele turneului nu vor lipsi nici hiturile care au consacrat trupa și nici alte piese din repertoriul ei de-a lungul timpului.

„Scena este locul unde ne simțim cel mai bine și orice reîntâlnire cu fanii noștri este un prilej de imensă bucurie. Bucuria va fi cu atât mai mare cu cât de data aceasta vom putea să împărtășim cu ei noile piese Celelalte Cuvinte, de pe albumul «Lumea Asta», un album la care am lucrat foarte mult și de care suntem mândri. Vom încerca să ajungem în toate orașele voastre si vă așteptăm să ne bucurăm împreună de noile piese”, a spus Călin Pop, solistul vocal și chitaristul trupei Celelalte Cuvinte.

Primul concert al legendarei formații care de-a lungul anilor a lansat o serie de albume de succes, a avut loc în 13 decembrie 1981 la Casa Studenților din Timișoara.

„Aveam posibilitatea de a da un concert integral la Casa Studenților.


Înainte cu destul timp (sala era foarte ocupată cu multe spectacole) s-a găsit singura dată posibilă, 13 decembrie. Nu mi-a plăcut ideea datorită numărului despre care se spunea că ar purta ghinion, dar nu am avut ce face. Trebuia să avem repertoriu măcar de 50 de minute – o oră. Deoarece eram aproape total necunoscuți publicului timișorean am invitat pentru prima parte a concertului un duet timișorean de folk foarte cunoscut și apreciat în acele vremuri – Adrian Dinu Schwartz și Miruna Mureșan. După câteva probe anemice de sunet cu amplificatoarele Vermona din dotarea Casei Studenților am început să așteptăm. Era ora 15. Sâmbătă. La ora 20 era pus concertul. Peste toate a început să și ningă gros. Stăteam cu capul în palme la geamul Casei Studenților și mă întrebam cu groază… cine naiba o să mai vină la concertul ăsta? Sala era ocupată de public pe trei sferturi și, până am început noi, aproape că se umpluse. Surpriză mare. S-a cântat bine, cu chef… și lumea a plecat mulțumită acasă. Acesta este actul oficial de naștere al trupei, chiar dacă începuturile au fost mai în spate“, își amintește solistul trupei Celelalte Cuvinte, Călin Pop.

Concertul de lansare a noului album Celelalte Cuvinte va avea loc sâmbătă, 25 martie, de la ora 20, la Casa Tineretului din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.