Locuri minunate din vestul țării, prezentate la ediția de primăvară a Târgului...

Locuri minunate din vestul țării, prezentate la ediția de primăvară a Târgului Național de Turism de la București

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-841601931">

La sfârșitul lunii trecute, vizitatorii ediției de primăvară a Târgului Național de Turism organizat la Romexpo București, ajuns la cea de-a XLVII-a ediție, au avut prilejul să desccopere numeroase destinații turistice din străinătate dar și din țară, județele din vest numărându-se printre cele care au stârnit interesul cu standurile lor de prezentare.

Locuri turistice ale Aradului promovate la târg

Din standul județului Arad nu au lipsit „pita” de Pecica, salamul de mangaliță de pe Valea Mureșului, alte specialități gastronomice locale și vinurile din podgoria Aradului, locurile turistice cele mai promovate fiind lacul și plaja de la Ghioroc, supranumite „litoralul vestului”, podgoria Miniș-Măderat, localitatea Săvârșin, unde castelul regal și dubașii care colindă de sărbători sunt cele mai importante puncte de atracție, dar și stațiunile Lipova și Moneasa.

Aproape două sute de vizitatori au putut vedea cele mai importante atracții turistice ale ale județului și câteva palate, monumente istorice și clădiri culturale din oraș, făcând un tur virtual al acestuia, cu ochelari VR. Au fost digitalizate mai multe obiective care sunt integrate pe Google Maps (street view) și pot fi accesate permanent pe pagina de internet visitarad.ro, reușind să trezească interesul mai multor agenții de turism.

Standul cărășean, apreciat pentru autenticitate

Oferta turistică a Banatului montan a fost foarte bine primită, standul prezentat de județul Caraș-Severin fiind apreciat pentru autenticitatea sa. Nu au lipsit produsele tradiționale cărășene din zone nepoluate ale județului, precum produsele din carne de vită de la Glimboca, mălaiul măcinat la morile de apă de pe Valea Almăjului, brânza și răchia de la Cornereva, berea artizanală Scorilo, apa alcalină Aurʹa sau roade din grădinile țăranilor, cărășenii prezenți la târg au etalat costumele populare bănățene și au făcut cunoscut folclorul cărășean.

Au fost prezentate frumusețile  locale care au făcut ca Banatul montan să fie ales în 2021 destinația turistică a anului, cu ajutorul unor materiale de informare, a proiecțiilor video și a tururilor video, care au atras la standul cărășean câteva mii de oameni, târgul dovedindu-se a fi un bun mijloc de promovare a frumuseților naturale, a vestigiilor istorice și legendelor, a vestitelor mori de apă dar și a unor performanțe industriale care au constutit premiere pe teritoriul actualei Românii.

Hunedoara, o istorie vie, plină de povești

Nici județul Hunedoara n-a lipsit de la târg, unde și-a făcut cunoscută istoria plină de povești, vestigiile arheologice și monumentele laice și religioase unice, castelele, cetățile și case memoriale, frumusețile naturale, tradițiile, meșteșugurile și specialitățile gastronomice, viața culturală marcată de numeroase festivaluri și serbări locale, toate prezentate pe ghidul virtual gratuit „Discover Hunedoara” lansat la târg, dar și în alte materiale de promovare.

De multă apreciere s-au bucurat stațiunile montane din județ, geoparcul internațional UNESCO din Țara Hațegului,  considerat una din destinațiile ecoturistice ale României, parcurile dendrologice sau târgurile locale, cu o tematică diversă.

Particularitățile timișene și capitala culturală, prezentate la târg

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș și Asociația de Promovare a Timișoarei au avut prilejul de a prezenta pe durata celor patru zile ale târgului frumusețile și particularitățile Timișului, precum Drumul Vinului din Buziaș, Mic Dejun la Margina, arta și cultura locală, detalii despre programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023 și numeroase rute turistice în apropierea Timișoarei.

Cu ajutorul ochelarilor VR, au putut fi „vizitate” bisericile de lemn din Timiș, frumusețile naturale din Țara Făgetului sau cele șase muzee din micuțul oraș Jimbolia. Totodată s-au putut degusta vinurile din podgoria Silagiului, renumita răchie de Pietroasa, brânzeturile maturate de la Curtea sau mezelurile din carne de mangalița sau sortimente locale de miere și ciocolată.

Surse foto: aradon.ro, glasulcetatii.ro, expressdebanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.