Lucrările a doi artiști bănățeni consacrați, în expoziție la Timișoara

Lucrările a doi artiști bănățeni consacrați, în expoziție la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Galeria Calpe găzduiește expoziția „Respirări – Horia Bojin & Tiberiu Giucă”, al cărei vernisaj va avea loc în 16 martie, de la ora 18,00, și va fi susținut de conf. univ. dr. Gabriel Kelemen.

Doi artiști consacrați – sculptorul Horia Bojin și graficianul Tiberiu Giucă – au realizat o expoziție a unui dialog cu sensuri profunde, materializat într-o expoziție care propune teme poetico-filosofice, într-un amestec de înțelepciune, lirism și rigoare.

Sculptorul timișorean Horia Bojin, un artist cu zeci de expoziții personale și de grup și autorul unei serii impresionante de lucrări monumentale expuse în marile orașe din țară, „atacă piatra, lemnul, metalul, cu forţa iscusită a maestrului experimentat ce stăpâneşte clar direcţia, disecă tranşând în carnea de piatră simţiri ancestrale, astfel stârnită materia primă a lemnului-pâine şi a osului-piatră, atinse spectral de iarbă, de cer, şoptind eolian imperturbabil albastre cuvinte de apă, de praf, de nor” consideră Gabriel Kelemen, în timp ce pe Tiberiu Giucă, un nume la fel de important în arta contemporană românească, îl definește drept un artist „cu un vast areal de cuprinderi și căutări creative, un spirit viu,temperamental, blajin, alteori trepidant, tăios, vulcanic, ce iscodește neobosit între frământări poetice cu iz elegiac ce-l trimit spre visare, sau profund filosofice în căutarea unui adevăr ultim, intangibil,  prospectări ce-l conduc înspre o foarte complexă maturitate axiologică, un amestec fertil bine dozat.


Astfel descoperim o personalitate unică, un melanj indisolubil de înțelepciune și suflu creator ce insuflă concomitent, paradoxal, curaj și temere”.

Expoziția va fi deschisă între 16 martie și 28 aprilie, la galeria Calpe din bastionul Theresia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.