Lugojul a umplut ”Olimpia” timișoreană. CSM a pierdut și returul finalei Challenge...

Lugojul a umplut ”Olimpia” timișoreană. CSM a pierdut și returul finalei Challenge Cup cu Chieri, dar rămâne cu un sezon fantastic

0
DISTRIBUIȚI
Cu minute bune înainte de start, sala ”Constantin Jude” era deja aproape neîncăpătoare

CSM Lugoj nu a reușit minunea, căci asta ar fi însemnat un succes în fața celor de la Reale Mutua Fenera Chieri 76, care provine din puternicul volei feminin italian. După 0-3 la Torino, în retur timișencele aveau nevoie de o victorie în trei sau patru seturi, dar formația vizitatoare a tranșat în aproximativ o oră soarta trofeului CEV Challenge Cup, a treia competiție continentală. Până la urmă același rezultat a fost înregistrat și în sala ”Constantin Jude”.

Pe lângă partea strict sportivă a evenimentului, remarcabilă a fost mobilizarea pentru duelul lugojencelor la Timișoara. Bătrâna și lejer spus depășita sală ”Constantin Jude”, aleasă în condițiile în care infrastructura din întreg județul e în suferință, s-a umplut după ani buni la un eveniment al unei echipe sportive. Nu mai puțin de șapte autocare au fost umplute cu suporteri de pe Timiș. Culmea e că ea nu a fost o localnică de pe Bega, dar performanța unică reușită de CSM a atras ca un roi publicul, e drept, cu intrare liberă, la arena de pe ”str. FC Ripensia”.

Probabil vreo 2.000 de spectatori au asistat la duelul de la fileu, oficialități care mai de care, inclusiv primarul Dominic Fritz, au trebuit astfel la rândul lor să suporte căldura la limita suportabilității din acest ”muzeu al sportului bănățean”, dar și mici sportivi aduși să vadă importantul eveniment sportiv. Oaspeții nu au fost nici ei puțini – vreo trei autocare de fani italieni au descins înainte de joc în inima orașului.

În ceea ce privește lupta pe suprafața special amenajată pentru evenimentul de gală totuși, voleibalistele pregătite de Ugljesa Segrt s-au comportat admirabil și au luptat aproape de la egal la egal cu puternicele adversare. Toate seturile s-au încheiat cu același scor în favoarea echipei din Chieri: 25-21. Cel mai frumos moment pentru ”gazde” și cel mai spectaculos din meci a fost la 19-20 în setul 2, când poate după cel mai lung schimb de mingi din această sală, punctul a revenit voleibalistelor de la CSM, și în urma unui challenge.


S-a făcut 20-20, dar imediat ”rachetele” de lângă Torino au lovit decisiv.

Bucuria a fost mare pentru elevele lui Giulio Cesare Bregoli în momentul consfințirii lui 0-2 pe tabelă. Practic Chieri a câștigat deja, dar meciul retur a trebuit să continue. Chiar dacă a mai dispărut entuziasmul din tribună, lugojencele au dus demn partida mai departe. A fost până la urmă și este în continuare un sezon de vis, în condițiile în care lupta lui Grbic și compania continuă în A1 cu sferturile play-off-ului, accesate de pe cea mai bună poziție de până acum – 3. Pe 25 martie Voluntariul vine în Banat, de această dată în locul obișnuit al timișencelor de acasă, chiar dacă mai micuț – sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, din Lugoj. CSM a început azi cu: Gemănariu, G. Popa, Strachinescu, Anghelache, A. Rus și D. Roman

Pe drumul european CSM le-a eliminat pe PTT SC Ankara (Turcia), Kairos Ponta Delgada (Portugalia), Asterix Beveren (Belgia) și Jedinstvo (Serbia).

”Sunt bucuros că am fost aici în finală și sunt foarte mândru de ce a făcut această echipă până acum. Echipa italiană e foarte bună, pentru mine e important că s-au luptat. Cel mai mare câștig e publicul minunat. Mai avem campionatul, Final Four-ul Cupei României. Mergem mai departe”, a declarat imediat după meci Ugljesa Segrt, antrenorul lui CSM Lugoj, pentru TVR 2, care a transmis în direct returul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.