Migranții ilegali iau taxi și Uber din Timișoara până la frontieră

Migranții ilegali iau taxi și Uber din Timișoara până la frontieră

1
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au descoperit, miercuri, mai mulți migranți fără forme legale care plănuiau să iasă ilegal din România. Aceștia au ajuns până în apropierea frontierei cu taxiul sau cu Uber.

„În jurul orei 19:30 au fost reținuți, la aproximativ 700 de metri de frontiera cu Serbia, trei cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor. La scurt timp, în apropierea locului depistării, pe comunicația DN59B, între localităție Foeni și Iohanisfeld, a fost oprit un autoturism care circula în regim de taxi, condus de un cetățean român.


Acesta a confirmat faptul că a transportat cele trei persoane din municipiul Timișoara până în localitatea Foeni, în urma unei comenzi”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Timișoara.

Extinzând cercetările, oamenii legii au mai depistat, pe aceelași traseu dintre localitățile Foeni și Iohanisfeld, două autoturisme care circulau în regim de ride sharing, conduse de cetățeni români, care transportau în total cinci cetățeni străini. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şoferii autoturismelor la sediul instituţiei pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii și cei trei depistași pe jos sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani. Aceștia figurează intrați legal pe teritoriul României și intenționau să treacă fraudulos frontiera în Serbia. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvâșirii infraciunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun. Totodată, recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590)”, a mai comunicat Poliția de Frontieră.

1 COMENTARIU

  1. Taxi =activitate de transport persoane local
    Au fost prinsi doi sofer de ridesharing, o denumire pe care voi gurnalistii de bordură o utilizați frecvent.
    Ai o stea pentru articol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.