Monumentul funerar de la mormântul lui Péter Jecza, furat de hoții de...

Monumentul funerar de la mormântul lui Péter Jecza, furat de hoții de fier vechi

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-346365271">

Mormântul unuia dintre cei mai importanți artiști ai ultimelor decenii a fost vandalizat. Sculptura care decora locul de veci al lui Péter Jecza, în Cimitirul Eroilor din Timișoara, a dispărut, fiind smulsă din soclu.

Incidentul a fost dezvăluit pe Facebook de Sorina Jecza, văduva artistului. „Memorie pângărită. Memorie furată. Ar fi trebuit ca lucrarea de sculptură pusă ca semn memorial funerar pe mormântul lui Peter Jecza acum 14 ani să amintească că atunci, în acel martie din 2009, el a plecat departe, în senin. Astăzi, găurile oribile ale vandalizării și furtului arată doar că noi cei de aici am rămas într-o lume tristă, ce și-a pierdut respectul, omenia… Găurile astea – răni dureroase în inima credinței”, a scris Sorina Jecza pe rețeaua de socializare.

Péter Jecza a fost una dintre cele mai proeminente personalități ale artei plastice din ultimele decenii, artist emblematic nu numai pentru Timișoara sau România.

Sursa foto: Facebook / Sorina Jecza

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.