A murit scriitorul bănățean Richard Wagner

A murit scriitorul bănățean Richard Wagner

0
DISTRIBUIȚI

Richard Wagner, unul dintre membrii fondatori ai Aktionsgruppe Banat, a murit astăzi la Berlin, cu mai puțin de o lună înainte de a împlini 71 de ani.

Născut pe 10 aprilie 1952, la Lovrin, într-o familie de șvabi bănățeni, Richard Wagner a urmat școala primară la Periam, liceul la Sânnicolau Mare, iar apoi a ajuns la Facultatea de Filologie a Universității din Timișoara (actuala Universitate de Vest), unde a studiat anglistică și germanistică.

În 1972 a fost printre membrii fondatori ai Aktionsgruppe Banat, grupul tinerilor scriitori de limbă germană care avea să fie hărțuit de Securitate din cauza opoziției față de politicile regimului comunist.

Încă din timpul liceului a publicat texte în presa de limbă germană, iar primul volum i-a apărut în 1973.


A scris versuri, proză scurtă și romane, lucrând între timp ca profesor de limba germană, apoi ca redactor în presa de limbă germană. E emigrat în Germania în 1987, alături de soția sa, Herta Müller, de asemenea scriitoare, care avea să fie laureată cu Premiul Nobel pentru literatură în 2009.

S-a stabilit la Berlin, unde a continuat să scrie și să colaboreze cu publicații culturale. Ultimul său roman, „Herr Parkinson” („Domnul Parkinson“), a apărut în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.