Pietonii din Timișoara, luați în vizor de polițiștii de la Brigada Rutieră....

Pietonii din Timișoara, luați în vizor de polițiștii de la Brigada Rutieră. Zeci de amenzi în doar câteva ore

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii Biroului Rutier Timișoara, împreună cu cei ai secțiilor urbane din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, au organizat marți, în intervalele orare 09:00 – 13:00 și 15:00 – 19:00, o acțiune cu efective mărite tip Blitz, în vederea prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonale.

„Polițiștii au desfășurat activități în zonele cu risc ridicat, din punctul de vedere al victimizării prin accidente rutiere, din municipiul Timișoara.


Au fost legitimate 252 de persoane și controlate 168 de autovehicule. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 100 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.130 de lei. Dintre acestea, 93 de sancțiuni, în valoare de 19.430 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform OUG 195/02R, 53 de sancțiuni fiind aplicate pietonilor pentru traversarea drumului public prin loc nepermis”, a transmis IPJ Timiș.

De asemenea, au fost aplicate șapte sancțiuni în valoare de 700 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform Legii nr 61/1991.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării nouă permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier: două pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și una pentru conducerea unuiautovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

„Recomandăm pietonilor să respecte regulile de circulație și să traverseze numai prin locurile special amenajate în acest sens. Polițiștii timișeni vor continua activitățile de verificare pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonale”, mai spune mesajul IPJ Timiș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.