Politehnica Femina a câștigat și primul joc acasă din 2023

Politehnica Femina a câștigat și primul joc acasă din 2023

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timișoara Femina / Facebook

Politehnica Timișoara continuă fără pas greșit în elita feminină. Ieri, alb-violetele au obținut o nouă victorie, prima pe teren propriu în 2023 a venit în compania celor de la FK Csikszereda, scor 2-0, pe ”Știința”.

Timișorencele au atacat de la început, dar deschiderea scorului s-a amânat după lovitura de pedeapsă irosită de vedeta Teo Meluță. În minutul 33 însă căpitanul alb-violetelor s-a revanșat, oferind assist-ul tinerei Lorena Mihăilesc, care a marcat simplu din fața porții. Scorul final a fost stabilit în partea a doua, din minutul 61, când Bianca Ienovan a înscris din pasa Andei Jivan.

Politehnica Timișoara: 30.


Cosmina Roșu – 5. Teodora Meluță (cpt), 28. Antonia Bratu (14. Anda Jivan 46′), 4. Cristina Codrescu, 7. Florentina Ancăș, 27. Genoveva Roșie, 24. Cristina Sucilă (9. Nikolina Cakovic 62′), 8. Clara Roșu, 12. Lorena Mihăilesc (11. Larisa Grigore 62′), 16. Bianca Ienovan (3. Emilin Araujo 75′), 23. Melisa Șodinca (10. Nikoleta Kurja 46′).

„Am avut momente bune, dar și momente cu pauză în joc, momente în care nu am găsit cele mai bune soluții. Este clar că echipa din Miercurea Ciuc va fi o nucă tare pentru orice echipă, în prima etapă au pierdut greu la Cluj, în minutul 70 era încă 0-0, este o echipă care se apără foarte bine și care poate să fie periculoasă pe contraatac. Noi am reușit să oprim marea majoritate a acțiunilor lor încă din fașă, nu cred că au avut vreun șut la poartă. Dar aș fi vrut mai multă claritate în acțiuni, în pase. Nu știu de ce unele jucătoare au fost agitate și emoționate. Jucăm sub presiune, este un lucru normal, avem un obiectiv înalt, trebuie să le înțelegem și pe fete pentru că nu au mai trăit așa ceva și vom încerca să ne adaptăm la acest lucru. Una peste alta, a fost un joc bun, un joc în care ne-am creat multe ocazii, am ratat multe, mult prea multe, inclusiv un penalty, lucru pe care va trebui să îl punem la punct până la meciurile următoare pentru că vor fi meciuri în care nu o să avem atâtea ocazii și trebuie să înscriem pentru că nu ne permitem să pierdem puncte”, a declarat Mirel Albon, managerul alb-violetelor.

În runda viitoare, a 3-a a play-off-ului, Poli are derby județean la Comloșul Mare, cu Banat Girls, duel programat sâmbătă, 25 martie, de la ora 13.00. Alb-violetele sunt pe 1, cu 39 de puncte. Azi, ”U” Cluj se poate apropia iarăși la trei puncte dacă trece pe teren propriu de Carmen București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.