Politehnica Femina a transferat o canadiancă. A jucat în Champions League și...

Politehnica Femina a transferat o canadiancă. A jucat în Champions League și pentru o echipă din Ucraina

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Politehnica Timișoara vrea să ia titlul la feminin în 2023. Alb-violetele, care au avut emoții în privința dreptului de a efectua transferuri, au început anul cu o victorie și au anunțat azi un transfer interesant. Tristan Corneil, o canadiancă în vârstă de 29 de ani, cu experiență în Liga Campionilor, s-a alăturat oficial bănățencelor.

Corneil s-a alăturat clubului în ultima zi de transferuri. E fundaș central și lateral și a  început cariera la University of Fraser Valley din Canada.


A mai jucat la Calgary Foothills, din United Women’s Soccer, apoi în Suedia, la Telge United și IFK Kalmar, din Division 1, respectiv Elitettan. Tristan a mai jucat la FC Gintra Universitetas (Lituania), alături de care a participat două sezoane la rând în UEFA Women’s Champions League iar anul trecut a jucat la Vorskla Poltava, în Ucraina, participantă și ea în UWCL, echipă de la care a plecat din cauza războiului.

„Din momentul în care am ajuns la Timișoara, la Poli, toată echipa, staff-ul, dar și cei din conducere m-au făcut să mă simt binevenită și inclusă. Sunt încântată de această nouă provocare și voi face tot ce pot să ajut echipa să câștige meciuri și, în final, campionatul. Aștept cu nerăbdare să petrec mai mult timp cu fetele, să le cunosc mai bine, dar și să explorez acest oraș care, din ce am văzut până acum, mi se pare frumos”, a declarat Tristan Corneil, pentru site-ul oficial al clubului.

”Welcome to Poli, Tristan!”, i s-a transmit jucătoarei care i s-a alăturat trupei alb-violete aflate pe primul loc în play-off-ul Ligii I, cu trei puncte peste rivala și campioana ”U” Cluj.

Duminică, 12 martie, de la ora 14.30, Poli joacă în optimile Cupei la Arad (Sânnicolau Mic), cu Piroș Security. În prima rundă din play-off, în weekend, timișorencele au reușit o remontada la Giurgiu, cu fetele de la Carmen București, scor 3-2, după 0-2 la pauză. În primul meci transmis live pe Pro Arena în acest sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.