Politehnica Timișoara, amendată pentru materialele pirotehnice aruncate de suporteri pe terenul de...

Politehnica Timișoara, amendată pentru materialele pirotehnice aruncate de suporteri pe terenul de la Dumbrăvița

0
DISTRIBUIȚI

Comisa de Disciplină și Etică a FRF s-a pronunțat în legătură cu micile incindente de la meciul CSC Dumbrăvița – Politehnica Timișoara (scor 3-1), când jocul a fost întrerupt în primele minute. Suporterii echipei oaspete au fost găsiți vinovați de aruncarea în teren a unor obiecte pirotehnice și clubul alb-violet e bun de plată.

Amenda e cea mai mică prevăzută de regulament, dar, chiar și așa, e una piperată pentru un club aflat în dificultate, precum cel timișorean. 10.000 de lei trebuie să plătească SSU Politehnica Timișoara în urma sancțiunii dictate în temeiul art. 82/2 și 3/a și c raportat la art. 83/2/d din Regulamentul Disciplinar.

Art. 82/2 spune că clubul vizitator ”răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri.


Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul”. Celelalte aliniate de la același articol fac referire la materialele pirotehnice.

În timp ce art. 83/2/2 arată ”aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârșirii unei noi abateri de același tip, clubul se sancționează cu o penalitate majorată cu ½ față de sancțiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanționat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei”.

Timișorenii s-au ales astfel cu cea mai mică sancțiune, dar riscă să nu mai fie tratați la fel pe viitor. Astfel se explică și mesajul clubului către suporteri înaintea partidei de pe teren propriu cu Poli Iași, text considerat inoportun de fani. Conducerea se temea pur și simplu de o nouă sancțiune care ar fi afectat și mai mult bugetul și așa subțire al lui Poli Timișoara. La acel joc delegatul de joc, cum i se mai spune mai nou observatorului de joc, a fost Daniel Sabou, din Zalău. În fapt, suporterii alb-violeți au aprins mai multe materiale pirotehnice după câteva minute de la startul jocului. Au creat un spectacol frumos, nefiind niciun fel de incidente cu alte grupuri de persoane. O parte dintre fumigene au ajuns în terenul de joc al arenei ”Ștefan Dobay”, distanța dintre gard și gazon fiind de doar câțiva metri, și meciul a fost întrerupt aproximativ un minut din cauza fumului. Jocul a fost apoi reluat fără probleme.

Duminică, la ora 13.00 (Digi), Poli joacă la Dinamo, în ultimul joc al sezonului regular, și e de așteptat ca, în ciuda poziției din clasament, un grup numeros de suporteri timișoreni să efectueze deplasarea la meciul de pe stadionul ”Arcul de Triumf”, din București. Fanii rapidiști și-au anunțat și ei prezența la meciul pe care organizatorii l-au anunțat deja ca ”sold out”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.