Probe pentru noul sistem de iluminat public de pe bulevardul Cetății. Se...

Probe pentru noul sistem de iluminat public de pe bulevardul Cetății. Se lucrează la stațiile de tramvai

0
DISTRIBUIȚI

Șantierul de pe bulevardul Cetății va fi finalizat în acest an, lucrările fiind terminate în proporție de aproape 80%.

„Pe Cetății linia de tramvai e montată și pregătim primul tronson cu pământ pentru lucrările de înierbare. Aici vom avea prima linie de tramvai cu iarbă din Timișoara, o măsură pentru reducerea poluării și creșterea atractivității zonei. E în probe și iluminatul public: toată rețeaua a fost modernizată, noile corpuri de iluminat consumă cu circa 60% mai puțin decât cele vechi. Lucrarea include și iluminat pentru pietonii și bicicliștii care circulă seara pe bulevard. Se lucrează la primele stații de tramvai, complet accesibilizate pentru cei cu mobilitate redusă. Șantierul e în grafic și până la finalul anului vom circula pe un bulevard modernizat, cu opțiuni verzi de călătorie”, a transmis astăzi primarul Dominic Fritz.

Contractul pentru modernizarea bulevardului Cetăți a fost semnat în septembrie 2020, însă noua administrație a modificat proiectul, șantierul fiind deschis efectiv în vara anului 2021.


Investiția costă 83,7 milioane de lei cu tot cu TVA, adică aproximativ 17 milioane de euro. Lucrările sunt executate de Porr Construct în asociere cu alte șapte firme – Porr Bau GmbH (terț) și Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic România, Manro SRL cu SC Pesit Rom SRL (subcontractanți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.