Raportul preliminar al companiei Bozankaya după ce un tramvai a luat foc...

Raportul preliminar al companiei Bozankaya după ce un tramvai a luat foc în Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cei de la Bozankaya a publicat raportul preliminar în urma incidentului din 8 martie cu tramvaiul din Timișoara de sub care a ieșit fum și care s-a blocat în fața Prefecturii. Reprezentanții companiei neagă orice probleme legate de motor, dar în același timp admit că motivul blocării plăcuțelor de frână, care a dus la incendiu, e încă necunoscut.

În raportul specialiștilor de la Bozankaya se arată că vatmanul a condus cu frânele aplicate, de aici rezultând fumul de sub tramvai. În același timp se arată că din analiză lipsesc înregistrările video din cabina ”șoferului”, lucru care nu ține de compania producătoare de tramvaie: ”Pe 8 martie 2023, pe baza analizelor fișierelor de date, plăcuțele de frână ale tramvaiului s-au blocat. Șoferul a încercat să elibereze frânele și a continuat să conducă vehiculul. Deoarece frânele au fost aplicate în timpul deplasării, sistemul vehiculului s-a oprit de mai multe ori pentru protecție sporită și a oprit tracțiunea. Pentru a duce tramvaiul într-o locație sigură, șoferul a condus tramvaiul cu frânele aplicate și din cauza frecării și supraîncălzirii plăcuțelor de frână, și de sub tramvai a ieșit fum.


Înregistrările video din cabina șoferului nu au putut fi recuperate din motive necunoscute care nu au legătură cu Bozankaya”.

Compania neagă informațiile că tramvaiale sale ar fi avut probleme la motor. ”Raportul preliminar emis de Bozankaya, bazat pe analizele fișierelor de jurnal extrase din software-ul de înregistrare al vehiculului la momentul incidentului, nu există nici dovezi, nici indicii cu privire la defecțiune a motorului. Acest lucru este, de asemenea, reconfirmat și justificat prin inspecția tehnică a vehiculului de către personalul autorizat.
Compania menționează că la niciun tramvai Bozankaya din România nu au fost înregistrate probleme la nivelul motoarelor. În prezent, nici un tramvai al companiei nu se află în depou pentru ca motoarele să fie devoalate. În urma analizei bazate pe date concrete și solide, Bozankaya neagă informațiile false relatate în media cu privire la incidentele privind tramvaiele sale”, se mai arată în comunicat.

”Compania Bozankaya tratează cu maximă seriozitate acest incident foarte și, în prezent, investighează cauza principală pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai repeta.
„Tramvaiele îndeplinesc standardele și cerințele tehnice de calitate cuprinse și în legislația română în vigoare, precum și nivelul ridicat de siguranță a pasagerilor având în vedere natura transportului. Siguranța pasagerilor împreună cu calitatea mijloacelor de transport rămân primordiale pentru Bozankaya”, au mai anunțat reprezentanții companiei în comunicatul în care s-au strecurat și câteva greșeli gramaticale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.