Război în Ucraina, ziua 377. Până la 30.000 de ruși au murit...

Război în Ucraina, ziua 377. Până la 30.000 de ruși au murit sau au fost răniți în luptele de la Bahmut

0
DISTRIBUIȚI

Între 20.000 și 30.000 de ruși au fost răniți sau au murit în timpul luptelor din orașul Bakhmut din estul Ucrainei, susțin surse occidentale preluate de BBC.

Bătălia pentru orașul ucrainean Bakhmut a început vara trecută și a provocat zeci de mii de victime, spun oficialii occidentali.

Natura epică a bătăliei este disproporționată în comparație cu semnificația strategică a orașului Bakhmut, consideră specialiștii.


Chiar dacă va cădea în mâinile Rusiei, oficialii occidentali susțin că Moscova va câștiga puțin și va pierde foarte mult.

Armata ucraineană a plătit și ea un preț greu, deși oficialii occidentali resping cifrele anunțate marți de ministrul rus al apărării. Acesta a spus că Ucraina a pierdut 11.000 de soldați numai în luna februarie.

Lupte grele se dau în continuare în Bakhmut. Miercuri, grupul de mercenari Wagner din Rusia a anunțat că a preluat controlul deplin asupra părții de est a orașului. Totuși, informația nu a fost confirmată de ucraineni sau de alte surse.

De când au început luptele, aproximativ 90% din populația orașului a plecat. În prezent, orașul este distrus în întregime, iar militarii se luptă printre ruine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.