Război în Ucraina, ziua 392. Apărătorii susțin că situația la Bahmut a...

Război în Ucraina, ziua 392. Apărătorii susțin că situația la Bahmut a fost ”stabilizată”, fără avans rusesc semnificativ

1
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Situația din Bahmut a fost „stabilizată”, deoarece forțele rusești „nu au realizat nimic”, susține un expert militar ucrainean, potrivit Sky News.

Analiza arată că ofensiva rusilor de la Bahmut stagnează.

„Forțele ucrainene au stabilizat mai mult sau mai puțin situația din Bahmut, iar forțele rusești nu pot face nimic.


Poate că au avansat câteva sute de metri la nord sau la sud de oraș, dar asta nu înseamnă că au realizat ceva important”, a explicat analistul militar ucrainean Oleh Jdanov într-o prezentare pe YouTube.

Totuși, experții arată că există pericolul ca militarii ucraineani să fie încercuiți.

Joi, Statul Major General al Armatei Ucrainei a anunțat că a respins „numeroase atacuri inamice” în zona Bakhmut. Potrivit acestuia, rușii „au suferit pierderi majore, pierzând o cantitate semnificativă de arme și echipament militar”.

Orașul Bahmut din regiunea estică Donețk a Ucrainei este văzut de Rusia ca un punct de plecare spre localitățile mai mari Kramatorsk și Sloviansk.

Rusia și Ucraina au suferit pierderi grele în bătălia de la Bakhmut, care a început vara trecută.

1 COMENTARIU

  1. Mda… e clar… Rusii ataca doar spitale, scoli si gradinite in timp ce omoara numai civili iar bravii ostasi ucrainieni distrug zilnic mii de tancuri rusesti si omoara mii de soldati rusi … basca minim 5 generali sunt omorati zilnic …. când citesti stirile ai impresia ca de fapt Ucraina a atacat Rusia si rusii sunt inghesuiti intr-un coltisor, fara sanse de scapare… vai si amar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.