Razie de amploare pe autostradă, în vestul țării. Peste 200 de amenzi...

Razie de amploare pe autostradă, în vestul țării. Peste 200 de amenzi date în trei ore

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrăzi A1 Deva – Nădlac cu sprijinul polițiștilor Biroului de Poliție Autostrăzi Sibiu, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Timiș și Arad și ai ISCTR Timiș au desfășurat ieri o acțiune pe Autostrada A1 Deva – Nădlac, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și realizarea unei prezențe active a poliției, în special în zona PTF Nădlac II, sensul de ieșire din țară unde se formează frecvent coloane de automarfare la controlul de frontieră.

„În principal activitățile desfășurate au vizat următoarele cauze generatoare de accidente pe autostradă: depășiri neregulamentare, încălcarea limitei legale de viteză, starea tehnică, timpii de conducere sau repaus, precum și depistarea conducătorilor auto sub influența alcoolului sau a drogurilor”, a transmis IPJ Timiș.

De asemenea în intervalul orar 10:00 – 13:00, cu sprijinul DRDP Timișoara s-a realizat o deviere de trafic prin spațiul de servicii de la kilometrul 481, sensul de deplasare Margina spre Timișoara, unde s-a acționat împreună cu reprezentanții RAR Timișoara și Arad și ISCTR Timiș, pentru depistarea în trafic a autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic pentru circulația pe autostradă și depistarea autoutilitarelor care depășesc limita de tonaj pe drumul public.

„În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 219 sancțiuni, în valoare de 101.710 lei.


Dintre acestea, 53 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 11 pentru nepurtarea centurii de siguranță, conform O.U.G. 195/2002R. De asemenea, 15 sancțiuni au fost aplicate conform O.G. 37/2007, pentru nerespectarea timpilor de condus și odihna pentru automarfare. Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 18 permise de conducere, din care 12 pentru viteza, patru pentru depășire neregulamentară, unul pentru conducere agresivă și unul pentru defecțiuni la sistemul de direcție. Totodată, au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare”, mai spune comunicatul polițiștilor.

Unul dintre șoferii care au rămas fără permis a fost surprins circulând cu peste 180 km/h. „La data de 30 martie 2023, în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au depistat pe A1 între municipiul Lugoj și localitatea Margina din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 183 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționată contravențional cu 1.885 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile”, au mai transmis oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.