Returul finalei Cupei Challenge la volei feminin, dintre CSM Lugoj şi italiencele...

Returul finalei Cupei Challenge la volei feminin, dintre CSM Lugoj şi italiencele de la Chieri, se joacă la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Probabil cel mai important eveniment sportiv din Banat în această perioadă va fi pe 22 martie, când voleibalistele de la CSM Lugoj vor lupta pentru un titlu continental, în sala „Constantin Jude”, contra formaţiei italiene Reale Mutua Fenera Chieri. Nu a lipsit mult ca din cauza infrastructurii sportive precare din judeţul Timiş partida retur a finalei Cupei Challenge la volei feminin să fie mutată chiar şi în alte regiuni ale ţării.

Sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, din municipiul de pe Timiş, a fost neîncăpătoare la semifinala câştigată cu Jedinstvo. În ciuda hărniciei clubului lugojean, meciul din finală nu putea fi organizat în micuţa sală, care nu îndeplinea unele condiţii impuse de Confederaţia Europeană de Volei (CEV).

De altfel, în primă fază se pare că nici bătrâna sală „Constantin Jude”, din capitala Banatului, care deşi e mai încăpătoare, are numeroase lacune, inclusiv în ceea ce priveşte suprafaţa de joc cerută pentru un astfel de eveniment, nu ar fi fost acceptată de CEV. Mai mult, clubul de baschet din Sibiu, care are meci în aceeaşi zi cu SCM Timişoara, nu ar fi acceptat iniţial o reprogramare a întâlnirii din elită. Deja au apărut ca variante de disputare, Reşiţa, Sibiu, Cluj şi chiar Tg. Mureş, ultima îndeplinind mai multe condiţii, inclusiv în privinţa calendarului.

Situaţia s-a rezolvat însă iar acum inclusiv pe pagina siteului CEV apare sala timişoreană ca locaţie a partidei de miercuri, 22 martie, de la ora 18.30.

„După două zile de discuții și negocieri cu Federația Română de Volei și Confederația Europeană de Volei, am reușit să stabilim locul de desfășurare al finalei CEV Challenge Cup.


Cu toate eforturile noastre, chiar și în condițiile unor îmbunătățiri aduse sălii noastre, aceasta nu poate îndeplinii criteriile unei finale europene și a tot ceea ce presupune acest lucru, incluzând și festivitatea de premiere. Astfel că am fost nevoiți să găsim variante, iar unele dintre acestea nu au fost deloc ofertante ca distanță pentru suporterii noștri. După multe discuții și cu sprijinul unor oameni fără de care nu se putea obține acest lucru, vorbim aici de Claudiu Buciu, primarul ales la Lugojului, Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, Dragan Petricevic, antrenorul echipei de baschet SCM Timișoara, Federația Română de Volei și conducerea echipei de baschet din Sibiu, am reușit să stabilim noua noastră casă la Timișoara, în Sala Constantin Jude (fosta Olimpia). Capitala Culturală Europeană devine și capitala voleiului românesc pentru câteva zile pentru că, așa cum ne spunea Cosmin Tabără: ”Exclus ca o echipă a județului să plece în altă parte!”. Vă mulțumim, iar noi ne vedem la Timișoara. Conducerea clubului nostru, prin directorul Mihai Anghel, va pune la dispoziția suporterilor zece autocare pentru deplasarea la meci. Revenim cu detalii, dar nu vă programați nimic în 22 martie, de la ora 18.30”, se arată în mesajul clubului lugojean.

„(…) Lugojul nu poate găzdui o astfel de finală din cauza lipsei infrastructurii sportive. Nici la Timișoara situația nu e bună, dar beneficiem de Sala “Constantin Jude”, care poate susține un astfel de meci. În ziua finalei, 22 martie, era programat un meci de baschet, care a fost însă reprogramat în altă zi tocmai pentru a face loc acestui eveniment.
Mulțumesc secției de baschet a clubului SCM, lui Dragan Petricevici în special, dnei Carmen Tocală, președinte FRB, care ne-a sprijinit în acest demers, clubului din Sibiu, care în final a înțeles importanța acestui eveniment pentru Lugoj, Timiș și Timișoara. Reșița, Deva, Arad, Oradea erau alte variante de disputare a acestei finale, dar nu puteam să nu ne implicăm în a se desfășura acest meci la Timișoara. Mulțumesc și lui Claudiu Buciu și Ion Moldovan pentru dorința de a juca la Timișoara. Pe lângă suporterii bănățeni, la meci vor participa peste 150 suporteri italieni. Sper la victoria echipei timișene și îi așteptăm pe timișoreni să umple tribunele sălii Olimpia/Constantin Jude în 22 martie”, a scris şi viceprimarul Timişoare, Cosmin Tabără.

Returul va fi mai întâi în Italia, Chieri, suburbie torineză, va organiza meciul din 15 martie în „Palazzetto dello Sport Gianni Asti”, din Torino. Italiencele sunt favorite, în semifinale ele au pierdut un singur set cu nemţoaicele de la Thuringen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.