Șapte traficanți care vindeau droguri în licee au fost reținuți. Procurorii cer...

Șapte traficanți care vindeau droguri în licee au fost reținuți. Procurorii cer arestarea lor

0
DISTRIBUIȚI

Șapte traficanți care vindeau droguri în liceele din Capitală au fost reținuți pentru 24 de ore. De asemenea, procurorii au cerut arestarea lor pentru 30 de zile. Pentru alți trei inculpați, dintre care unul minor, a fost dispus controlul judiciar pentru 60 de zile.

„La data de 20 martie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a șapte inculpați și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de trei inculpați, dintre care unul minor, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și de mare risc”, anunță DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 300 de grame de canabis, două grame de cocaină, cinci grame de ketamină și comprimate din categoria benzodiazepinelor, cinci mărunțitoare mecanice, patru cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM și suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activități de trafic de droguri.


Anterior, în urma activităților desfășurate în cauză, au fost capturate droguri de risc și mare risc, canabis în cantitate de 300 de grame și 10 grame de cocaină.

Procurorii DIICOT precizează că se fac cercetări și cu privire la alte șapte persoane, care au dobândit calitatea de suspect.

Marți a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor șapte inculpați.

Polițiștii din București și procurorii DIICOT au făcut luni 23 de percheziţii domiciliare în București, într-un caz de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Începând cu anul 2022, membrii grupului ar fi vândut droguri de risc și de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București, informează IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.