Senator de Timiș despre insolvența Euroins: „A readus în prim-plan lipsa de...

Senator de Timiș despre insolvența Euroins: „A readus în prim-plan lipsa de profesionalism a autorităților de reglementare și control”

0
DISTRIBUIȚI

Insolvența companiei Euroins a readus în prim-plan lipsa de profesionalism a autorităților de reglementare și control, respectiv Autoritatea de Supraveghere Financiară și Consiliul Concurenței, este de părere Sebastian Răducanu, senator PSD de Timiș.

„Patru companii mari de asigurări au intrat în insolvență din anul 2015 și până în prezent, folosind o politică de dumping tolerată de Consiliul Concurenței.


Și totuși, în timp ce pe piața RCA se instaura haosul, nicio instituție abilitată nu a venit cu măsuri sau propuneri care să îmbunătățească legislația în domeniul asigurărilor. Mai mult, cu o atitudine sfidătoare, șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu a refuzat să vină în fața Parlamentului și să explice de ce nu a propus măsuri concrete înainte ca 80% din piaţa RCA să fie deţinută de companii care, ulterior, dau faliment”, a transmis Sebastian Răducanu.

Acesta consideră că sunt necesare modificări la Lega Concurenței. „Cu atâtea nereguli grave și cu o lipsă de implicare totală, este evident că se impune o schimbare la vârful Consiliului Concurenței. Primul pas este modificarea Legii Concurenței, care acum îi oferă șefului acestei instituții un mandat «pe viață», fără să aibă vreo responsabilitate în fața cetățenilor”, mai spune mesajul senatorului de Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.