Spectacol special la Teatrul Maghiar din Timișoara, cu scop caritabil

Spectacol special la Teatrul Maghiar din Timișoara, cu scop caritabil

0
DISTRIBUIȚI

Pe lângă cele două spectacole de improvizație programate la Casa Maghiară de Ziua Mondială a Teatrului, care se sărbătorește în fiecare an în data de 27 martie din dorința de a conștientiza valoarea și forța de comunicare a acestuia, teatrul maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara va marca această zi cu un eveniment special – spectacolul „Caravaggio” – care va fi jucat în cadrul campaniei naționale „Artiștii pentru artiști”. Organizată de UNITER în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici sau cu probleme de sănătate din întreaga țară, aceasta a ajuns la cea de-a XIX-a ediție, iar teatrul maghiar timișorean este unul din cele 49 de teatre care participă la acest act de caritate, toate veniturile din vânzarea biletelor urmând să ajungă în contul campaniei. La sfârșitul reprezentației, protagoniștii vor sărbători împreună cu spectatorii, în foaierul teatrului, premiul special UNITER acordat pentru contribuția remarcabilă a teatrului maghiar timișorean la viața multiculturală a orașului.

Teatrul Maghiar a ales să invite publicul la unul dintre spectacolele reprezentative din repertoriu, „Caravaggio”, în regia lui Visky Andrej, pe un text scris de Visky András – unul din cei mai prolifici dramaturgi maghiari contemporani – care a avut premiera în luna octombrie a anului trecut.


Spectacolul descrie tumultul interior al pictorului Michelangelo Merisi da Caravaggio, cu un temperament de nestăpânit, dar cu un succes răsunător în pictură, atât printre laici, cât și în fața Papei. Rolul titular îi aparține actorului Balazs Attila, iar din distribuție mai fac parte  Erdős Bálint, Jancsó Előd, Kocsárdi Levente, Bandi András Zsolt, Vajda Boróka, Borbély B. Emília și Vadász Bernadett. Muzica, scenografia și efectele vizuale spectaculoase date de proiecțiile celor mai cunoscute picturi ale artistului reușesc să creeze un univers ce fascinează publicul de toate vârstele. Spectacolul este supratitrat în limba română.

Tot în acest an, teatrul sărbătorește și împlinirea a 70 de ani de când s-a decis ca teatrul de stat din Timișoara să aibă și o secție maghiară, care a devenit, patru ani mai târziu, o instituție de sine stătătoare.

Biletele pentru spectacolul aniversar pot fi cumpărate de la casa de bilete a teatrului de luni până vineri între orele 13:00 și 19:00, sau pe www.ticket.tm-t-ro , studenții și pensionarii beneficiind de reduceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.