Condamnare definitivă pentru liderul interlop Lucian Boncu, care a plănuit asasinarea editorului...

Condamnare definitivă pentru liderul interlop Lucian Boncu, care a plănuit asasinarea editorului șef al PRESSALERT.ro

5
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a dat astăzi decizia definitivă în dosarul în care interlopul Lucian Bocnu a fost acuzat că a plănuit asasinarea lui Dragoș Boța, editorul-șef al PRESSALERT.ro.

Vă reamintim că, după ce Tribunalul Timiș l-a condamnat pe Boncu la un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor” și la doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „nerespectare a regimului armelor și munițiilor”, toate părțile au făcut apel.

La Curtea de Apel Timișoara, Lucian Boncu a cerut strămutarea procesului, însă magistrații au refuzat, iar astăzi a fost pronunțată sentința definitivă. Instanța i-a respins lui Boncu apelul prin care solicita să fie achitat pentru toate acuzațiile și a admis, în parte, apelul jurnalistului Dragoș Boța și cel al DIICOT. Curtea de Apel Timișoara a mărit pedeapsa pentru infracțiunea de „încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor” de la un an de închisoare la doi ani de închisoare și a menținut pedeapsa de doi ani de închisoare pentru „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, Contopind toate celelalte pedepse primite de Boncu în alte dosare, a fost stabilită pedeapsa principală rezultantă de 11 ani şi 5 luni închisoare în regim de detenţie, la care adaugă amenda penală de 6.000 (şase mii) lei.

„Justiția a stabilit, astăzi, definitiv că liderul interlop Lucian Boncu a plănuit asasinarea mea.


Toți magistrații care au judecat acest dosar au spus că probele strânse de DIICOT confirmă acuzațiile, în ciuda tuturor încercărilor disperate de ascundere a adevărului. Faptul că i-a fost mărită lui Boncu pedeapsa pentru infracțiunea cea mai gravă este, dincolo de cifră, un semnal important că libertatea presei nu se negociază și că trebuie protejată. Pentru ziarișții de investigație este un mesaj clar că nu sunt singuri în misiunea lor de a dezvălui publicului lucruri incomode pentru unii. Mulțumesc tuturor celor care, știuți sau nu, au contribuit ca astăzi să fiu în viață și să pot scrie aceste rânduri, și care nu au dezarmat în aflarea adevărului. Astăzi se încheie un capitol din viața mea de jurnalist. Care continuă, iar viitorul sunt convins că o să fie special. Celor care cred că diavolul este doar la vedere le spun doar atât – niciodată frații din umbră ai diavolului nu trebuie uitați”, a scris jurnalistul Dragoș Boța pe contul său de Facebook.

5 COMENTARII

  1. Da’ să -i de-a până iese din bulău cu picioarele înainte,la orizontal. Chelbule, cum e să-i crești copilu’ obezului? Am înțeles că o înghesuia și în Cristal când erai plecat cu Pygu după marfă sau când făceai pe agentul 008 la gumă. Apropo…. engleza o vorbește Patrica cu accent de Leeds sau de Manchester. La cât e de grămadă nu știe să scrie nici după dictare.

    • tarzane vezi ca faci confunzie ,prin baie pe andreea caluseriu nevasta lui dejan o inghesuia obezu prin toaleta, seamana copilul lui andreea cu obezu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.