Topul celor mai căutate orașe din România pentru city-break-uri

Topul celor mai căutate orașe din România pentru city-break-uri

0
DISTRIBUIȚI

34% din numărul total al rezervărilor din luna septembrie 2022 s-au realizat la cazări din marile orașe, românii orientându-se către city-break-uri în țară. Cele mai căutate orașe sunt Brașov, București, Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Sinaia, Timișoara și Poiana Brașov.

După un sezon estival aglomerat, care a adus turismul național la nivelul de dinaintea pandemiei, românii se orientează acum către city-break-uri în țară, un trend în ascensiune de câțiva ani încoace, dar și către sejururi de weekend în stațiunile montane și balneare, destinații tradiționale de toamnă.

Potrivit Travelminit.ro, 34% dintre rezervările făcute în septembrie s-au realizat la unități de cazare din orașe mari din România.

Există totuși o scădere cu 47% în ceea ce privește numărul înnoptărilor pentru luna septembrie comparativ cu lunile de vară, o tendință firească dată fiind încheierea sezonului estival.

Românii caută în această perioadă city break-uri în țară și escapade la munte.


În luna septembrie, 34% din numărul total al rezervărilor s-au realizat la cazări din marile orașe, 25% dintre rezervări s-au efectuat la munte, iar 21% dintre rezervări au fost în stațiunile balneoclimaterice, cifre care indică faptul că acestea sunt destinațiile de interes pentru turiștii care își doresc sejururi de toamnă.

De asemenea, în topul celor mai căutate orașe pentru acest sezon figurează Brașov, București, Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Sinaia, Timișoara și Poiana Brașov, astfel că este de așteptat ca aceste destinații să se aglomereze semnificativ în următoarea perioadă.

În ceea ce privește prețurile, în luna septembrie a fost înregistrată o creștere de 17%. De exemplu, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este acum de 254 de lei, în timp ce, în 2021, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 216 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.