Totul pe vinil: formația Om la lună își lansează cele trei albume...

Totul pe vinil: formația Om la lună își lansează cele trei albume cu un concert special la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Miluta Flueras

Cel mai mare turneu din istoria formației Om la lună, în care trupa aduce în fața publicului cântecele cunoscute și deja iubite, poposește la Timișoara, evenimentul urmând să se desfășoare joi, 16 martie, de la ora 19:30 la Casa Tineretului. Turneul formației a debutat în data de 3 martie și se încheie pe 21 mai și este prilejuit de lansarea pe vinil a celor trei albume din istoria trupei, „Dans“, „În caz de om la lună, strigați «Om la Lună stânga/dreapta», după caz“ și „Echilibru“.

Trupa a început în mai 2018 ca proiect de roughacousticpoetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite ale lui Doru. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, Om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese.


În 2020, în perioada de lockdown, trupa a compus EP-ul „Dans’” pe care l-a lansat în vara aceluiași an, pornind apoi în primul turneu din istoria sa. În 2021, om la lună a lansat primul album complet – „În caz de om la lună, strigați «om la lună stânga/dreapta», după caz” – un disc extrem de apreciat de public. La finalul lui 2021, membrii trupei au petrecut împreună două săptămâni complet izolați într-un sat de la poalele Munților Vrancei și au compus un nou material – „Echilibru”, pe care l-au lansat în iunie 2022. Albumul a fost promovat printr-un turneu dar și prin prezența la festivaluri importante, ca Electric Castle, Rocanotherworld, TIFF și Electric Nights.

„Oamenii cumpără ceea ce le place, încearcă să investească în lucruri în care cred și… asta am făcut și noi. A fost o investiție în ceea ce credem noi cu adevărat că merită… în noi înșine. Stocul de viniluri a început deja să scadă simțitor pentru că de când am anunțat lansarea vinilurilor, oamenii au început să le cumpere. Să le colecționeze. Asta ne dă o mare încredere că ceea ce am făcut este bine. Deși în România piața de viniluri nu e atât de dezvoltată ca în alte părți. Pe de altă parte …e mai mult decât un suvenir, e așa… ceva ce păstrezi poate chiar pentru totdeauna la tine acasă“, a declarat solistul trupei, Doru Pușcașu, în cadrul unui interviu realizat de Valentin Panduru pentru Radio France International.

Biletele pentru concertul de la Timișoara se găsesc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.