Transporturi ilegale de material lemnos, depistate de polițiștii bănățeni

Transporturi ilegale de material lemnos, depistate de polițiștii bănățeni

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-671634273">

În cursul zilei de ieri, 17 martie, în urma activităților desfășurate pentru verificarea respectării legislației silvice, polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei și au dispus confiscarea a peste 30 de metri cubi de material lemnos.

Astfel, ieri, în jurul orei 18:00, polițiștii au oprit pentru control pe DN 58, în localitatea Soceni, o autoutilitară încărcată cu material lemnos, condusă de un bărbat din Băuțar, care se deplasa în direcția Caransebeș.

La control s-a stabilit că transportatorul profesionist nu a respectat obligația de a avea receptorul GPS activ, pe toată perioada transportului până la destinație.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 2.000 de lei.

Tot ieri, la ora 18:50, polițiștii au oprit pentru control, în localitatea Soceni, o altă autoutilitară încărcată cu material lemnos,  condusă de un bărbat din județul Hunedoara, în cazul căreia s-a stabilit că transportatorul nu a pornit transportul în aplicația SUMAL 2.0 Avize de la locul de emitere a avizului de însoțire, prin apăsarea butonului «START TRANSPORT», operație evidențiată în aplicația SUMAL 2.0 Avize.

Transportatorul a fost sancționat contravențional cu amendă de 10.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus confiscarea a 30,67 de metri cubi de material lemnos de diferite esențe, în valoare de aproximativ 17.000 de lei, care au fost predați în custodie reprezentanților Ocolului Silvic.

1 COMENTARIU

  1. Va plac Apusenii? Nu o sa va mai placa…..fara padure – 150.000 metri cubi infestati!!! Ca pt bani si teren….jos padurea – la Belis, in inima Apusenilor. Vezi facebook.com/NaturaSiAventura.Romania, din 6 februarie “Se intampla in Apuseni”. Doare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.