Trei cetățeni străini, prinși în timp ce se pregăteau să treacă ilegal...

Trei cetățeni străini, prinși în timp ce se pregăteau să treacă ilegal graniţa cu Serbia. Şofer român cercetat pentru trafic de migranţi

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat, noaptea trecută, un autoturism care circula în regim de taxi şi în care se aflau trei cetățeni străini. Şoferul român al mijlocului de transport este cercetat pentru trafic de migranţi.

„În data de 29 martie 2023, în jurul orei 03:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.


Astfel, pe comunicația DN59B, între localităție Foeni și Iohanisfeld, a fost oprit un autoturism care circula în regim de taxi, condus de un cetățean român. În interiorul autoturismul au fost depistați trei cetățeni străini care nu își justificau prezența îm zonă. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şoferul autoturismului la sediul instituţiei pentru cercetări”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Timișoara.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că doi dintre pasageri sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste de 32 respectiv 37 de ani, iar al treilea este un indian de 29 de ani. „Aceștia figurează intrați legal pe teritoriul României și intenționau să treacă fraudulos frontiera în Serbia. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvâșirii infraciunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, față de cetățenii străini și de trafic de migranți față de soferul autoturismului, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun”, mai spune comunicatul ITPF Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.