Trei întrebări pentru a alege un colțar potrivit pentru orice living

Trei întrebări pentru a alege un colțar potrivit pentru orice living

0
DISTRIBUIȚI

Canapeaua în formă de L – toată lumea își dorește una! Și o veți vedea în aproape toate casele. Cunoscute și sub numele de canapele secțională sau colțare de living, acestea sunt una dintre cele mai în vogă piese de mobilier.

Toată lumea și-o dorește, dar este important să luați în considerare mai mulți factori înainte de a o aduce în casa dvs. În acest articol, vom analiza acești factori și lucrurile de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra colțare de living pentru casa dvs.

Căutați opțiuni de canapele pentru camera de zi? Canapelele în formă de L sunt incredibil de versatile și pot fi adaptate cu ușurință pentru a se potrivi oricărui decor sau configurație de cameră. Dacă sufrageria dvs. este mai mică, o canapea în formă de L vă va ajuta să folosiți bine spațiul, asigurând un număr maxim de locuri în spațiul disponibil. Iar dacă aveți o cameră de zi spațioasă, o canapea în formă de L poate fi folosită ca piesă centrală, cu spațiu în jur pentru scaune suplimentare.

Mai mult, canapelele secționale în formă de L vă permit să vă creați propria configurație și chiar să mutați secțiunile separate în funcție de confortul dumneavoastră! Acest lucru este foarte util atunci când trebuie să faceți loc pentru vizitatori neașteptați. Unele colțare de living pot fi chiar extinse într-un pat confortabil pentru oaspeții de peste noapte. Sau, acestea vin cu un otoman asortat și spătare înclinate care vă permit să vă ridicați picioarele și să vă relaxați!

Canapea în formă de L cu un șezlong

Acest tip de canapea în formă de L are trei componente:

  • O canapea cu 3 locuri
  • Două scaune chaise lounge, câte unul la fiecare capăt

Vă întrebați ce este un scaun chaise lounge? Este o canapea cu spătar și un scaun care se întinde pe care vă puteți odihni picioarele. Acest lucru face ca șezlongul să fie mai lung.

Dacă alegeți colțare de living cu un chaise lounge, acest lucru vă permite să așezați șezlongul în partea stângă sau în partea dreaptă a canapelei. Cu această canapea și o măsuță de cafea puteți crea un decor perfect în camera dvs.


de zi.

Canapea în formă de L cu o masă de colț

Celălalt tip de colțare de living este cel cu o masă de colț. Această masă este fie atașată de canapea, fie este mobilă. Masa de colț poate fi folosită pentru a păstra bibelouri, cărți, un abajur, flori etc. Puteți avea o canapea secțională fie cu o masă de colț, fie cu un șezlong. Acest tip de canapea în formă de L este perfect atunci când este așezată în fața televizorului.

Canapea în formă de L cu otoman

Celălalt tip de colțare de living este canapeaua cu un otoman. Nu știți ce este un otoman? Este un scaun tapițat jos. Este de cele mai multe ori pătrat sau circular. Scopul unui otoman este acela de a vă odihni picioarele. Cu toate acestea, poate fi folosit ca un scaun separat sau chiar ca o masă mică.

În seturile de colțare de living cu otoman, puteți muta otomanul oriunde doriți să îl așezați. Cea mai bună parte – puteți cumpăra separat o canapea cu 3 locuri și un otoman și vă puteți crea propria canapea în formă de L. Nu trebuie neapărat să o cumpărați ca set.

Cum să cumpărați o canapea în formă de L

Dimensiunea și dispunerea sufrageriei sunt bune pentru o canapea în formă de L?

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți atunci când alegeți colțare de living extensibile este să evaluați spațiul pe care îl aveți în camera de zi. Este spațiul suficient pentru a încăpea o astfel de canapea? Dispunerea sufrageriei dvs. vă va permite să plasați în ea o canapea în formă de L?

Căutați următoarele caracteristici:

  • Canapele în formă de L care sunt similare la ambele capete – atât partea stângă cât și cea dreaptă sunt lungi.
  • Dacă optați pentru o canapea în formă de L cu un otomon mobil, o măsuță laterală mobilă, un șezlong mobil, puteți alege pe ce parte doriți să o așezați.

Câte persoane doriți să găzduiți?

Acum, veți descoperi că canapelele în formă de L vin în diferite dimensiuni – cu 3 locuri, cu 4 locuri etc. În primul rând, va trebui să vă decideți câte persoane vreți să găzduiți în livingul dvs.? Dacă vreți să găzduiți multe persoane în mod frecvent, atunci un set de colțare de living cu 3 sau 4 locuri ar fi mai potrivit pentru nevoile dvs. În mod similar, dacă aveți o familie numeroasă, o canapea secțională ar fi mai potrivită pentru dvs., deoarece poate găzdui mai multe persoane și puteți, de asemenea, să mutați părțile portabile.

Țineți cont de stilul de decorare a casei dvs.

Canapele în formă de L sunt cele mai potrivite pentru camera de zi. Iar atunci când vine vorba de decorul camerei dvs. de zi, coerența stilului de decor este o necesitate. De ce stil sunt măsuța de cafea, un dulap, televizorul, suportul de pantofi din camera dvs. de zi? Țineți cont de acești factori și de decorul camerei dvs. de zi. De la culoare, material, stil, design și vibrație – există o mulțime de factori care vor influența felul în care aceste colțare extensibile arată în sufrageria dvs.