Un nou volum marca Robert Șerban, lansat la Timișoara cu ocazia festivalului...

Un nou volum marca Robert Șerban, lansat la Timișoara cu ocazia festivalului „Zilele Poeziei”

0
DISTRIBUIȚI

„Zilele Poeziei la Cărturești”, festival ajuns în acest an la a treia ediție, se va desfășura între 16 și 21 martie în câteva librării ale mai multor orașe din țară, printre care și Timișoara. Evenimentul dorește să aducă în prim plan poezia contemporană și noile direcții ale acesteia, traducerea de poezie, și interferența dintre poezie și alte arte, și se adresează atât iubitorilor de poezie, cât și celor care încă nu s-au apropiat de ea, pentru a-i descoperi frumusețea.

La Timișoara, festivalul se va deschide la librăria Cărturești din Piața Victoriei,cu lansarea volumului de poezie „Învederatul”, semnat de poetul și scriitorul Robert Șerban, vineri, 17 martie, de la ora 18:00.


Alături de autor, volumul va fi prezentat de scriitorul și jurnalistul Marcel Tolcea. Volumul, apărut anul trecut la editura Cartier, este o antologie de poeme din toate cărțile de poezie publicate de la debutul lui Robert Șerban, în 1994, până în prezent, având drept motto ceea ce spunea uis Borges: „viața, vă asigur, este făcută din poezie”.

„Rober Șerban, poet revendicat de generația milenaristă a liricii autohtone, deși, mai degrabă, produs al anilor ʹ90, își dovedește pe deplin maturitatea, adăugând cu fiecare volum publicat substanță și emoție într-o paradigmă poetică tot mai concentrată și mai verosimilă. Poemul și poetul – mărci înregistrate Robert Șerban – compun o ecuație lirică în echilibru stabil, cu variabile și invariabile șarmante, vitale, spectaculos și suav revigorante, articulând, pare-se, o poveste fără sfârșit”, este o succintă caracterizare pe care criticul literar Ioana Cistelecan o face poetului și poemelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.