Voleibalistele de la CSM Lugoj s-au calificat în finala Challenge Cup! Victorie...

Voleibalistele de la CSM Lugoj s-au calificat în finala Challenge Cup! Victorie senzaţională, la zero, în returul semifinalelor

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2006379931">
Foto: Gabriel Brezeanu

CSM Lugoj a devenit echipa fanion a Banatului la capitolul performanţă, reuşind în premieră pentru sportul lugojean de club atingerea unei finale europene în sporturile de echipă – cea din Cupa Challenge. Voleibalistele de pe Timiş, încurajate de o sală „Ioan Kunst Ghermănescu” plină până la refuz, nu au putut rata obiectivul în returul semifinalei cu sârboaicele de la Jedinstvo Stara Pazova. Până să-şi dea seama ce se întâmplă, echipa oaspete s-a văzut într-un set decisiv, în care au luptat mai tare, dar în cele din urmă timişencele s-au impus cu 3-0 la seturi, răsturnând fragilul avantaj al echipei de peste graniţă.

După eşecul cu 2-3 în tur, în Serbia, timişencele au luat cu asalt fileul şi au câştigat „în oglindă” primele două seturi, la -16, diferenţa putând fi chiar mai mare pe set în parte. Jedinstvo a încercat să se trezească din pumni, echipa sârbă s-a motivat mai mult în setul 3, în care a reuşit să egaleze la 23-23. Cu două „mingi de meci”, CSM a forţat şi a marcat decisiv prin Ruban. 25-23 şi bucurie nemărginită în sala care arată că infrastructura a „rămas” prea mică sportului lugojean la fileu şi nu numai.

Lugojenii s-au îmbulzit efectiv cu două ore înainte de meci pentru a prinde loc în micuţa sală. De altfel, marea finală, care va fi cu câştigătoarea dintre Chieri şi Thuringen, italiencele fiind favorite după 3-0 în Germania se va disputa în două manşe: 15 şi 22 martie, cu returul decisiv probabil la Timişoara, în sala „Constantin Jude”, aceasta fiind suficient de spaţioasă cu toate neajunsurile ei. Azi, organizatorii au suplimentat cu scaune direct pe parchet, peste o sută de locuri în plus în vechea sală din Lugoj deşi nevoia de spaţiu era mult mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.