ANL anunţă o tentativă de fraudare a clienților

ANL anunţă o tentativă de fraudare a clienților

0
DISTRIBUIȚI

Agenția Națională pentru Locuințe avertizează, joi, cu privire la existența unei tentative de fraudă prin mijloace de plată electronice, ce constă în transmiterea de mesaje, via SMS sau email, cu privire la presupuse plăți.

Agenția Națională pentru Locuințe precizează că nu percepe taxe pentru prelucrarea dosarelor de înscriere/datelor/cererilor depuse la instituție și avertizează persoanele care sunt contactate telefonic sau primesc mesaje SMS/emailuri pentru efectuarea unor plăți online să nu dea curs solicitărilor.

Acest tip de mesaje care pretind a veni din partea instituției sunt folosite cu scopul de a frauda/colecta datele bancare ale persoanelor pentru a sustrage bani din conturile acestora.

„Reprezentanții Agenției au raportat toate atacurile semnalate de cetățeni către instituțiile abilitate și colaborează cu autoritățile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului.


Agenția Națională pentru Locuințe se delimitează de aceste practici frauduloase în care numele instituției este folosit în mod abuziv”, informează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.