Cetățeni din Bangladesh aflați legal în România, prinși în timp ce încercau...

Cetățeni din Bangladesh aflați legal în România, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal, pe câmp, granița cu Serbia

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga (județul Timiș) au depistat ieri șase cetățeni din Bangladesh care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia. Cei șase au încercat să treacă pe câmp granița, în același timp, în două grupuri. Toți dețineau permise de ședere sau vize de muncă pe teritoriul României.

„În data de 9 aprilie 2023, ora 15:20, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat, a observat două persoane, la aproximativ 20 de metri de linia de frontieră, care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia.


În același interval de timp, un alt echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat, a observat patru persoane, la marginea localității Teremia Mare, care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au declanşat acţiuni specifice, în urma cărora i-au oprit pe cetățenii străini, care nu își justificau prezența în zonă. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Timișoara.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei prinși sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, având permise de ședere pe teritoriul României sau vize de muncă. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă întrucât doreau să ajungă în state din vestul Europei.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, mai spune mesajul ITPF Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.