Cetățeni din Nepal și Afganistan, depistați în timp ce încercau să treacă...

Cetățeni din Nepal și Afganistan, depistați în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat nouă cetățeni din Nepal și Afganistan care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia. Toți dețineau permise de șederepe teritoriul României.

Astfel, ieri, la ora 18:45, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat, a observat trei persoane, în apropierea localității Checea, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia.

Ceva mai târziu, în timpul nopții, în jurul orei 04:00, un alt echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat, a observat șase persoane, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, care se deplasaupe jos, spre granița cu Serbia.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au declanşat acţiuni specifice, în urma cărora i-au oprit pe cetățenii străini, care nu își justificau prezența în zonă.


Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

La verificările specifice, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Nepal și Afganistan, cu vârste cuprinse între 23 și 41 de ani, având permise de ședere pe teritoriul României. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă întrucât doreau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele nouă persoane fiind predate la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.