Doi primari bănățeni, găsiți în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate

Doi primari bănățeni, găsiți în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate

0
DISTRIBUIȚI
Marian Vlasici

Doi primari cărășeni s-au ales cu sesizări la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce au fost găsiți în conflict de interese de Agenția Națională de Integritate.

Primarul penelist al comunei cărășene Lupac, Marian Vlasici, a fost găsit de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese, deoarece, în calitate de primar, a participat la emiterea și adoptarea unor acte administrative privind asociația în cadrul căreia deținea funcția de președinte, deși avea un interes personal în problemele supuse dezbaterilor. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, după ce, în calitate de primar, a emis acte pentru asociația sportivă la care era președinte. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a mai fost sesizat cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, deoarece, în declarațiile de interese depuse în calitate de primar, nu era menționată funcția de președinte a asociației sportive.


Marian Vlasici a mai fost găsit în conflict de interese administrativ de ANI, care a constatat că acesta încheiase un contract de folosință pentru terenuri de pășunat cu o cooperativă agricolă în care soția lui era administrator și membru fondator, și un contract de executări lucrări la o firmă în care fiica sa era angajată pe funcția de contabil. Procesul prin care a contestat în instanță raportul de evaluare al ANI a fost pierdut definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar judecătorii instanței supreme au admis cererea de sesizare a Curții Constituționale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

ANI a mai constatat că și Daniel Boambeș, primarul pesedist comunei Constantin Daicoviciu, s-a aflat în conflict de interese, după ce, în calitate de primar, a semnat în 15 septembrie 2020 o dispoziție prin care fiul său era numit într-o funcție din cadrul aparatului biroului electoral de circumscripție al comunei. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, deoarece în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat respectiva dispoziție pentru numirea fiului său.

Daniel Boambeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.