Drum de aproape 40 de kilometri între Timiș și Arad, modernizat FOTO

Drum de aproape 40 de kilometri între Timiș și Arad, modernizat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi a avut loc recepția lucrărilor de modernizare a drumului care face legătura între  județele Timiș și Arad, pe tronsoane ale drumului județean între localitățile Cărpiniș și Gelu. Drumul traversează parțial comuna Cărpiniș, apoi localitățile Iecea Mică, Biled, Satchinez, Bărăteaz și Gelu, și are o lungime de 37 de kilometri, asigurând nu doar legătura cu județul vecin de la nord de Mureș, ci și cu autostrada A1, cu drumul care leagă Timișoara de Sânnicolau Mare, care trece prin Biled, și cu drumul de legătură dintre Timișoara și Jimbolia, care trece prin Cărpiniș.

În opinia administrației județene, modernizarea acestui drum asigură un acces mai rapid la coridorul TEN-T, contribuie la fluidizarea traficului rutier, la reducerea consumului de carburanți, a timpilor de deplasare și implicit a noxelor, precum și la îmbunătățirea siguranței rutiere și a confortului participanților la trafic.

Președintele CJT, Alin Nica, prezent la recepția lucrării, consideră că „este o investiție complexă care va stimula dezvoltarea economică, socială și turistică a zonei. Obiectivul nostru a fost să realizăm un drum la standarde europene, iar succesul implementării proiectului se datorează, în egală măsură, echipei CJT, executantului, supervizorului și proiectantului. Colaborarea cu ADR a fost una foarte bună. Atât CJT-ul cât și ADR-ul au răspuns în termen scurt și pozitiv la solicitările celeilalte părți.


Este remarcabil că antreprenorul s-a încadrat în termenul de execuție de doi ani”.

Valoarea totală a investiției este de 75.506.602,89 lei cu TVA. Lucrările au fost executate în cadrul proiectului „Modernizare drum județean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) și pod peste Mureș la Pecica Județul Arad (L=57 km din care necesar de modernizare cca. 30 km)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.