Eugen Caminschi și Bogdan Bogy Nagy au adus vremuri bune la Timișoara:...

Eugen Caminschi și Bogdan Bogy Nagy au adus vremuri bune la Timișoara: concert de zile mari cu invitați speciali VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Prin definiţie, există câteva stiluri muzicale care nu vor ajunge niciodată să fie gustate de devoratorii de mondenități cotidiene. Unul dintre acestea este blues-ul acustic. Printre exponenții acestui curent muzical din țărișoara noastră se numără și Eugen Caminschi (care a cântat de-a lungul anilor cu Electric Red Roosters, Black Cat, Mircea Vintilă, Vama, Alexandru Andrieș, VH2 sau Vița de Vie) și timișoreanul Bogdan „Bogy“ Nagy , cunoscut datorită colaborărilor sale cu Quo Vadis, Pro Musica, Stepan Project Blues Foundation, Burning Table sau Crossroads.

Cei doi muzcicieni au susținut un concert joi seara la Casa del Retro în Timișoara, evenimentul fiind prilejuit de lansarea albumului „Good Times“, care reprezintă o colecție de 12 cântece despre prietenie și simplitate în arta sunetelor și care cuprinde pe lângă compozițiile proprii și reinterpretări ale unor autori ca Robert Johnson, Gregg Allman, Paul Rodgers sau Cactus.

În prima repriză a concertului de ieri seară cei doi muzicieni au delectat asistența cu o cântare acustică care a emanat din toți porii acel sentiment de „good times“ cu care se încarcă melomanii în urma unei cântări susținute de muzicieni „sudați“.


Încă din start, publicul a remarcat faptul că artiștii de pe scenă se completează într-un mod cât se poate de reușit și transmit o energie pozitivă. E și normal să fie așa, căci Eugen Caminschi și Bogdan Bogy Nagy au o experiență bogată alături de nume consacrate în domeniu. Din păcate, pe scenă, cei doi artiști nu au insistat prea mult pe descrierea albumului „Good Times “, dar dincolo de acest mic inconvenient cei prezenți s-au ales cu o muzică în formă pură menită să genereze un deliciu sonor în urechile celor care se consideră melomani.

Cireașa de pe tort a venit în cea de-a doua repriză a concertului, care a reprezentat un veritabil jam – session „„ca-n vremurile bune“ în care alături de cei doi protagoniști ai serii au mai evoluat Szabo Zsolt (chitară), Victor Miclăuș (bass), Levi Molnar (tobe) și Cătălin Voișian (tobe). Desigur, repertoriul serii a inclus evergreen-uri din zona blues – rock care au fost savurate pe deplin de public, iar aplauzele de la final au consfințit o cântare de zile mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.