Fritz, în scandalul zilei: „Cine vrea ca un tricolor să fie arborat...

Fritz, în scandalul zilei: „Cine vrea ca un tricolor să fie arborat pe o construcție care nu respectă tocmai legea țării pe care steagul vrea s-o onoreze?”. Ce promite că va face

6
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a reacționat în această dimineață după acuzele conform cărora ar vrea să îndepărteze tricolorul din trei intersecții din Timișoara. Edilul Timișoarei consideră „fake news” ale adversarilor politici informațiile apărute în spațiul media. Fritz a comparat catargele instalate ilegal în oraș cu „poarta morții” de pe Calea Lugojului, refăcută în timpul mandatului lui Nicolae Robu, și care a ucis un tânăr după o furtună.

„Știrea falsă este că eu aș fi semnat o dispoziție care ar dispune să se demonteze trei catarge din Timișoara pe care este arborat steagul României. Corect este că există o propunere a aparatului de specialitate al Primăriei, într-un «referat de aprobare», care îmi aduce la cunoștință că sunt mai multe construcții ilegale pe domeniul public care, conform legii, trebuie desființate. Referatul, un document strict intern și care de la sine nu produce efecte, a ajuns în presă înainte să ajungă pe biroul meu sau să semnez eu vreo dispoziție. (Surpriză: toți semnatarii referatului sunt români!). Bineînțeles că știrea falsă că primarul neamț vrea să dea jos tricolorul era prea tentantă pentru a fi supusă rigorii realității, și toți s-au întrecut în apropouri.


PSD Timiș îmi urează «Frohe Ostern» la sfârșitul atacului lor, subliniind astfel, în ziua Paștelui catolic, că nu sunt nici român, nici ortodox. Un consilier local PNL îmi reproșează că aș fi «umilit orașul care m-a primit cu brațele deschise» și repetă minciuna veche că eu aș fi arborat în fața primăriei steagurile altor state, deși ele au fost puse acolo cu mult timp înainte să ajung eu primar. Prefectul PSD preia tema, vrea să trimită «o echipă mixtă de control», deși putea foarte ușor să controleze câte dispoziții am dat eu pe această speță (adică zero), că doar la Prefectură le trimit după ce le semnez. Ori nu știe, ori minte, oricum niciuna din variante nu-l flatează”, a spus Dominic Fritz.

„Revenind la catarge, mă uimește nonșalanța cu care auto-declarații iubitori de țară trec peste faptul că sunt amplasate ilegal, fără autorizație de construire. Și asta într-un oraș în care un alt simbol al patriotismului local prost înțeles, o poartă de intrare amplasată tot așa fără autorizație și căzută la prima furtună, a omorât în 2017 un cetățean al acestei țări. S-a deschis un dosar penal, dar pare-se că deschis a rămas. Cine vrea ca un tricolor să fie arborat pe o construcție care nu respectă tocmai legea țării pe care steagul vrea s-o onoreze? Libertate (albastru) – Dreptate (galben) – Frăție (roșu) pe un catarg care sfidează dreptul și pune siguranța cetățenilor în pericol? Ce fel de patriotism e asta?”, a adăugat primarul Timișoarei.

La final, Fritz susține că va căuta totuși o posibilitate legală ca steagurile să nu dispară: „Iubesc steagul României. Îl port cu mândrie și speranță și mă bucur să-l văd arborat în oraș tocmai pentru că eu cred în valorile pe care le exprimă. Nu îl folosesc pentru propagandă politică ieftină. Iau în serios obligațiile mele ca primar și nu mă las intimidat de nimeni în aplicarea legii. Voi studia documentele transmise de colegi și voi analiza dacă există o variantă legală și sigură pentru ca aceste catarge puse în 2019 să rămână. Indiferent de soarta catargelor, tricolorul României, la fel ca steagul Uniunii Europene, va sta mereu în locul pe care îl merită: fluturând cu mândrie pe străzile Timișoarei”.

6 COMENTARII

 1. Degeaba minte Fritz că el respectă legile pentru că nu le-a respectat în cazul amenzilor de mediu (Colterm). Milioanele alea el trebuie să le plătească şi nu noi!!! Popescu, ca de obicei, trompeta lui Fritz.

 2. Fritz, intrebarea mea pentru tine la doi ani jumate de la alegeri este:
  – de ce nu e gata Pasajul Solventul?
  – de ce nu ai inceput nici un pod nou peste Bega?
  – de ce nu ai inceput nici o parcare noua in Timisoara?
  – de ce nu ai inceput nici o sala de sport noua?
  – de ce nu ai rezolvat problema caldurii in Timisoara?

  Ca vad ca te apasa grija unor steaguri. Iti dau tot eu raspunsurile: pentru ca esti incapabil, incompetent, esti un impostor mincinos, d-aia!

  • Aşa e! Incapabili, incompetenţi, impostori sau mincinoşi sunt atribute notorii pentru Usr-iştii care ne conduc, împreună cu Fritz.

 3. Jos steagu ala imputit al ucrainienilor si jos cu dictatura zelenski.Ne am saturat de manipularile voastre penale.Am ajuns sclavii americanilor si inarmam o tara ca sa tinem un razboi.Zelenski e un drogat penal si orice om poate vedea asta dar nimeni nu se leaga fe acest aspect.Rusine primariei ca abordati acest steag.Penalilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.