Gabriel Liiceanu deschide, pentru timişoreni, uşile laboratorului său de creaţie

Gabriel Liiceanu deschide, pentru timişoreni, uşile laboratorului său de creaţie

0
DISTRIBUIȚI

În seria conferințelor Universității de Vest Timișoara din cadrul proiectului „La UVT, Cultura e Capitală” a fost invitat Gabriel Liiceanu, care va susține marţi, 25 aprilie, de la ora 17.00, în Aula Magna a universității, o disertație intitulată „Ce ne facem cu specia umană. Este oare cu putință conviețuirea?”, care va fi moderată de criticul literar Mircea Mihăieș.

Gabriel Liiceanu va împărtăși timișorenilor proiectul cărții la care lucrează, și care se dorește o sinteză a intregii sale activități de filozof și eseist, o prezentare în premieră a unei lucrări în desfășurare, care se dorește a fi un omagiu adus timișorenilor în anul în care orașul e Capitală Europeană a Culturii, prin faptul că, de regulă, el nu a dezvăluit subiectele cărților la care lucra.


Autorul le mărturisea unor apropiați că prezentarea va fi și pentru el un test, în funcție de care își va calibra scrisul ulterior, deoarece la Timișoara, oraș al culturii, s-a simțit întotdeauna ca acasă și din acest motiv, a decis să deschidă pentru timișoreni ușile laboratorului său de creație – un experiment și o premieră în felul său de a scrie.

Proiectul „La UVT, Cultura e Capitală” îi va mai avea invitați în luna mai pe acad. Mircea Martin („Cultură și ideologie”), prozatoarea Andreea Răsuceanu („Mitologii urbane”), antropologul și istoricul religiilor Andrei Oișteanu („Diavolul și bunul Dumnezeu. Problema dualismului religios în Europa de Sud-Est. De la Gaster și Hasdeu la Eliade și Culianu”) și pe Mircea Cărtărescu împreună cu traducătorul său italian, Bruno Mazzoni („A scrie, a traduce”). În 7 iunie, UVT o va avea invitată pe Ana Blandiana, cu o conferință cu intitulată „De ce să vrem să ne amintim?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.