Ioan Nasleu, „săgeata” mafiei retrocedărilor în Timișoara: „Aleargă dacă vrei să faci...

Ioan Nasleu, „săgeata” mafiei retrocedărilor în Timișoara: „Aleargă dacă vrei să faci bani”

2
DISTRIBUIȚI

Apar noi informații despre modul în care Ioan Nasleu, fostul director de la Piețe SA și fostul consilier personal al primarului Nicolae Robu, acționa în cadrul mafiei retrocedărilor. Vă reamintim că Nasleu a fost trimis în judecată de DNA pentru două fapte de trafic de influență într-un dosar în care a fost anchetat alături de fostul vicepreședinte ANRP, Slavița Selavărdeanu, afaceristul Florin Sora sau avocatul Ana Maria Plaveti.

Selavărdeanu era cea care a dezvăluit informații confidențiale din dosarele care erau aprobate pentru a primi despăgubiri în cadrul Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI), acestea ajungând la Sora care împreună cu Plaveti stabileau care sunt dosarele atractive. Anchetatorii bănuiesc că legătura dintre Sora și Selavărdeanu a fost făcută de Nasleu, în rechizitoriu invocându-se un raport care, în 2016, a fost trimis la cancelaria premierului în care se raporta că Nasleu, fost secretar de stat în ANRP, avea asupra sa la o întâlnire un document de restituire, confidențial, semnat de Selavărdeanu.

Procurorii DNA au stabilit că Sora îl folosea pe Nasleu ca ”săgeată” după ce primea informații direct de la ANRP. ”Criteriile după care Selavărdeanu îi colecta și trimitea lui Sora dosarele au fost: valoare peste 1.000.000 de puncte, titularii dosarelor sau reprezentanții acestora să aibă adresele în București, Timișoara – unde Sora îl avea pe Nasleu Ioan – sau alte localități unde se acordau valori mari, potrivit grilelor notariale (de exemplu Cluj-Napoca, Craiova etc.); dosarele să fie pretabile ca, după cumpărarea drepturilor, să fie introduse acțiuni de majorare a despăgubirilor (suplimentul fiind un
bonus pentru inculpați)” se arată în rechizitoriu. Din datele adunate de anchetatori, a reieși că Nasleu a fost trimis la 25 de persoane în 14 dosare.

Asta nu excludea și alte metode de a afla informații despre cei care aveau de recuperat proprietăți.


Într-un mesaj din decembrie 2017, Sora îi transmite lui Nasleu ”Altă temă : verifică dacă mai sunt sentințe definitive de punere în posesie teren ,sau propunere la despăgubiri ,la fondul funciar la Primărie ,pentru că e grila buna pe Timișoara ,scoți tot
de acolo și vedem ce găsim, după care îi căutam și le facem propuneri de cumpărare !! Poate și acum până pleci ,fă cinste acolo la Șefa de la fond funciar ..șterge msj !!. În aceiași lună , Sora i-a transmis mai multe date dintr-un dosar ” Urgent. Plata se face pe loc, la semnare termen 5 zile maxim. Te duci și îi cauți astăzi și îi întrebi dacă vor să vândă aceste dosare și mâine când vi discutăm. Aleargă dacă vrei să faci bani. Unul cumpăr eu și unul av. (n.n. Plaveti Ana Maria) Dacă vrei intri cu mine și în 2 luni câștigi 50% din cât bagi”.

În octombrie 2018, Sora i-a transmis lui Nasleu datele de contact ale unei timișorence, trimițându-l la aceasta acasă pentru a o convinge să vândă punctele compensatorii cu prețul de 100-110.000 euro, promițându-i că un comision de 5.000 euro. Nasleu a luat legătura cu femeia ” și a convins-o să vândă drepturile de despăgubire. Fiind o persoană fără cunoștințe juridice, care aștepta soluționarea cererii de restituire/despăgubire de 25 de ani și având nevoie de bani pentru renovarea casei, T.D. declarat că a fost bucuroasă că a putut obține o sumă de bani, atât de necesară pentru familia sa”.

Un alt dosar în care Nasleu a avut misiunea să ia legătura cu cei care trebuiau să primească despăgubiri era cel al unui moștenitor plecat în Germania, în urma acestei tranzacții, procurorii stabilind că produsul infracțional total a fost de 1.564.299 lei pentru avocata care a finanțat operațiunea. În timpul tranzacției, Sora și-a certat subordonatul:” Salut ! Ocupăte de Ana ,nu ai nici traducerea gata ,la Buc durează 2 ore și la voi de ieri e depusă la tradus !! Se pare că notarul nu e ok !! Te rog să mergi să descurci problemele
că pierde Ana avionul !! Nu te mai bagă lumea în seama, nici cel puțin traducerea nu ați făcut-o ,a vb Ana și e gata la ora 11:00 ,notarul nu știu ce dracu mai zice !! Du-te acolo că mă faci de râs!!”. Ulterior, după încheierea afacerii, când Sora și Plaveti calculau profitul, acesta i-a scris ”: De ce ați trecut 25.000€ comision ,au fost 15.000€ !! Am vb acum cu Ionuț ,mai trebuiesc 550€ în plus fata de de cei 15.000, pentru băiatul care a fost în Germania cu mașina la băbuța să o ia sa meargă la notar !! Oricum el a făcut aproape totul acolo, am vb cu el zilnic, astăzi a fost sa traducă procura ,cuminte rău !! Ăștia decât încasează cașcavalul !!”.

 

2 COMENTARII

  1. Căutați și în zona Ronat, unde băieții deștepți folosesc cf-uri vechi și cer sa fie puși în posesie peste proprietăți cu acte în regula….

  2. Ăsta e sclavul tuturor: sclavul obezului șef ,cu mari șanse să -i fie lacheu și la bulău, sclavul lui Lagerfeld (vopsitul din primărie), sclavul lui Boța, că i-a plătit daune, sclavul celor cu combinații in oraș, ce se numesc „oameni de afaceri”, sclavul lui Grindi, că l-a trimis la plimbare, sclavul cățelului care îl are, că îl scoate la plimbare. Te-ai născut și ai sa mori sclav cu tot cu rachia ta de gutui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.