Jurnalistul timișorean Péter Keresztes a câștigat o distincție europeană la premiile Circom...

Jurnalistul timișorean Péter Keresztes a câștigat o distincție europeană la premiile Circom Regional

0
DISTRIBUIȚI

Jurnalistul timișorean Péter Keresztes a câștigat locul întâi la categoria „Videojurnalism”, în cadrul Premiilor CIRCOM Regional 2023.

CIRCOM Regional – Asociaţia Televiziunilor Regionale din Europa – este o organizaţie care reuneşte 376 de staţii de televiziune regionale din 38 de ţări şi are misiunea de a coordona reţeaua de televiziuni regionale, de a dezvolta relaţiile cu instituţiile europene (Comisia Europeană, Consiliul Europei şi Parlamentul European), de a creşte numărul programelor destinate schimbului şi de a înlesni realizarea coproducţiilor. TVR este membru activ în organizaţia CIRCOM Regional din anul 1993.

La categoria „Program de ştiri” (News Programme), TVR Cluj a ocupat prima poziţie, cu un jurnal produs de redacţia ştiri, iar la categoria „Videojurnalism”, jurnalistul Péter Keresztes, de la TVR Timişoara, a fost distins cu premiul I pentru o serie de trei reportaje despre realitatea regională.

„Mă bucur foarte mult pentru premiu.


Cred în jurnalismul de înaltă calitate, de aceea doresc să realizez reportaje care rezistă testului timpului. Sunt foarte încântat că nu doar telespectatorii, ci şi breasla crede că materialele mele merită atenţie. Acest premiu mă stimulează ca de acum încolo să realizez reportaje şi mai bune”, a afirmat Péter Keresztes.

De altfel, la ediţia de anul trecut a Premiilor CIRCOM Regional, jurnalistul Péter Keresztes a obţinut o menţiune specială („Commended”) la categoria „Digital Multimedia”, cu reportajul „Pe timp de război nu poți să spui la revedere”. Câştigătorii Premiilor CIRCOM Regional 2023 au fost desemnaţi de un juriu de specialitate, format din profesionişti de televiziune din 14 ţări europene, iar TVR a fost reprezentat de Dite Dinesz, câştigătoarea Marelui Premiu CIRCOM Regional 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.