Ministrul Transporturilor, laude pentru firma care ridică noul terminal de la Aeroportul...

Ministrul Transporturilor, laude pentru firma care ridică noul terminal de la Aeroportul Internațional Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost, vineri, în vizită pe șantierul noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara și spune că ținând cont de evoluția lucrărilor, acestea ar putea fi finalizate până la finalul anului.

Grindeanu a verificat șantierul noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

Acesta spune că este mulțumit de evoluția lucrărilor, având în vedere că acestea au început în data de 1 noiembrie 2022.

„Sper ca la momentul finalizării noul terminal al Aeroportului Internațional Timișoara să deservească zboruri Schengen, iar vechiul terminal să fie folosit pentru curse non-Schengen.


În prezent, constructorul este în faza ridicării structurii prefabricate a noului terminal, ceea ce permite finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului. Pentru respectarea graficului de lucrări constructorul a desfășurat inclusiv iarna o serie de activități. În paralel, au produs elementele prefabricate de beton armat pentru suprastructură”, a spus Sorin Grindeanu.

Terminalul pentru Plecări externe construit la Aeroportul din Timișoara reprezintă cea mai importantă investiție din istoria aerogării.

Lucrările au o valoare de aproximativ 185 milioane de lei și sunt cofinanțate prin POIM.

Construcția (parter și două etaje) va avea o suprafață desfășurată de 11.800 metri pătrați și va fi dotată cu echipamente moderne pentru confortul și siguranța călătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.