Muzica regretatului Valeriu Sterian, îmbrăcată în haine noi: formația Ceitrei a lansat...

Muzica regretatului Valeriu Sterian, îmbrăcată în haine noi: formația Ceitrei a lansat melodia ”Cu iubirea de moșie”

0
DISTRIBUIȚI

O nouă melodie din repertoriul regretatului muzician Valeriu Sterian ajunge în atenția melomanilor din întreaga țară prin intermediul formației Ceitrei, de această dată fiind vorba de un remake al piesei „Cu iubirea de moșie“, apărută în 1977 la casa de discuri Electrecord.

Trupa arădeană care a luat naștere cu trei ani în urmă a lansat albumul de debut CI3 în 2022 și pregătește pentru acest an un nou material discografic care va avea diverse prelucrări de melodii autohtone. Ideea de a lansa un album cu cover-uri românești s-a născut în perioada pandemiei când formația arădeană a fost invitată să participe la proiectul „Rockul carantinei“, unde muzicienii au realizat o nouă variantă a piesei Soare de-aș avea din repertoriul grupului FFN.


Luna trecută, Ceitrei au mai lansat o melodie din repertoriul lui Valeriu Sterian, „Cântec“.

Trupa arădeană a luat naștere în luna februarie 2020 la inițiativa lui Ciprian Mateian și Tiberiu Back. Ciprian Mateian are peste 30 de ani de activitate în domeniu și a făcut parte din trupa băimăreană BMG (Baia Mare Group). A fost membru fondator al Găștii de Acasă, grupul de prieteni muzicieni băimăreni din jurul lui Narcisa Suciu și Paula Seling, iar înainte de stabilirea sa la Arad artistul a colindat lumea întreagă în calitate de muzician profesionist pe vase de croazieră, împreună cu soția lui Lorena. Tiberiu Back și-a început cariera muzicală în 1986 la Mezzo Mix Band și a avut parte de-a lungul timpului de o serie de colaborări cu artiști cunoscuți. Cel mai tânăr membru al formației arădene este Sergiu Nădăban, care a absolvit Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, iar în ultimii ani a colaborat cu Gothic, Kultika, Sur Austru și Dragoș Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.