Papa Francisc în Ungaria: „Nu închideți ușa migranților și celor care sunt...

Papa Francisc în Ungaria: „Nu închideți ușa migranților și celor care sunt străini sau diferiți de noi”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-571878730">
Sursa foto: Vatican News

Papa Francisc i-a îndemnat duminică pe maghiari, în timpul unei slujbe ținute în Budapesta, să nu închidă ușa migranților și celor care sunt „străini sau diferiți de noi”, transmite Reuters.

Peste 50.000 de persoane s-au adunat duminică în piața din apropierea clădirii Parlamentului din Budapesta pentru a-l vedea pe Papă în ultima zi a vizitei sale în Ungaria.

El a continuat o temă pe care a început-o vineri, în prima zi a vizitei, când a avertizat împotriva pericolelor naționalismului în creștere în Europa, dar în contextul evanghelic, spunând că ușile închise sunt dureroase și contrare învățăturilor lui Isus.

Duminică, Papa Francisc a spus că, dacă maghiarii vor să îl urmeze pe Isus, trebuie să evite „ușile închise ale individualismului nostru în mijlocul unei societăți din ce în ce mai izolate; ușile închise ale indiferenței noastre față de cei defavorizați și de cei care suferă; ușile pe care le închidem față de cei care sunt străini sau care nu sunt ca noi, față de migranți sau săraci”.

Suveranul Pontif consideră că migranții care fug de sărăcie ar trebui să fie bineveniți și integrați, deoarece pot îmbogăți cultural țările gazdă și pot stimula populația în scădere a Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.